Veckoslutspredika II (om härskartekniker och om att inte behöva ta skit)

Sannerligen säger jag Eder, detta med Härskartekniker bör man handskas varsamt med. Egentligen är det bara en sak man måste känna till och det formuleras ypperligt av programledaren Grynet (tror jag hon hette): TA INGEN SKIT! Jag finns, jag är viktig och värdefull och ska ha all information och behandlas respektfullt. Som ledare och ansvarig för en grupp behöver man ha bättre kunskap och förmåga att identifiera olika typer av härskartekniker och därtill inte minst en förmåga att tillämpa främjartekniker för att lyfta människor.Joakim Helfigur

 

Det hela blir lite mer problematiskt när var och en och alla jämt ska analysera sina medmänniskors beteende och triumfatoriskt påpeka att en viss härskarteknik minsann använts. När alla är så medvetna blir ju detta dessutom den optimala härskartekniken. Risken för psykologiserande blir naturligtvis stor och en obehaglig känsla av att någon annan bättre vet vad man själv menar och har för avsikter infinner sig.

Ansvaret för att påpeka härskartekniker bör ligga på en tredje part. Rätten att inte behöva ta skit har man däremot alltid.

Andra bloggar om: härskartekniker

Pingat på intressant.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s