Så var det dags att bränna flaggor igen: denna gången svenska

I Pakistan pågår demonstrationer angående publicering av muhammed karikatyrer i Nerikes Allehanda.

Det hela är förstås smått surrealistiskt för en sekulär västerlänning.

Hur kan några bilder publicerade i en lokaltidning i Sverige orsaka demonstrationer och flaggränning i Pakistan! 200 muslimer protesterar samtidigt fredligt i Örebro och överlämnar namnunderskrifter till chefredaktören. Jonas Morian kommenterade klokt Johan Pehrsons tidigare smått galna yttrande att de som hade någon annan åsikt än Nerikes Allehanda borde flytta någon annanstans.

Inte dessto mindre. På denna punkt får vi aldrig ge oss. Man måste genom bild och skrift få kritisera för länge sedan döda religionsinstiftare. Sedan hur smart och lämpligt det är i vissa lägen är förstås en annan sak….

Måste man sprida vilken dynga som helst? Bara Chefredaktören på Nerikes Allehanda kan svara på den frågan.

Andra bloggar intressant om: muhammedbilder, yttrandefrihet, Pakistan, Nerikes Allehanda

8 kommentarer

 1. Lasse · augusti 31, 2007

  Det är självklart att man ska få möjlighet att protestera om man tycker nåt är fel, men hur länge är det rimligt att man håller på. Nu är det andra gången man demonstrerar mot publiceringen. Hur många gånger till ska det bli? En inte alltför djärv gissning: tills någon (förmodligen statsministern) viker sig för för den högljudda minoriteten och gör vad de vad önskar.

 2. Lars Jansson · augusti 31, 2007

  Tror personligen att denna incident kommer vara triggern som gör att SD kommer in i riksdagen.

 3. Charlie · augusti 31, 2007

  Religion är en cancersvulst och alla cancersvulstar förgör bäraren per automatik förr eller senare.

 4. Klaus · augusti 31, 2007

  Jag är inte så pigg på SD i riksdagen, men samtidigt behövs det ett parti som rör om lite i grytan. Som inte är så jävla imbecillt undfallande i vissa frågor som jag tror ganska många svenskar är överens om. Jag, och de flesta jag känner, har utåt en åsikt och mellan fyra ögon en annan. Det hade inte behövt vara så, och det hade inte krävts ett parti som SD egentligen. Bara lite vanligt sunt förnuft hos de folkvalda.

 5. Mia · augusti 31, 2007

  Självklart kommer SD in i riskdagen. Folk börjar tröttna, på allvar.

 6. PELLE · augusti 31, 2007

  Många kan tro i vårt land att det är de mest fundamentalistiska muslimerna som upprörs, majoriteten av Sveriges muslimer gör det inte. Det är en falsk bild! Merparten av Sveriges muslimer kommer inte att gå i ett protesttåg, inte heller skriva under protestbrev. Däremot känner sig många av landets muslimer sig djupt kränkta av publiceringen.

  I grund och botten handlar det mer om etnicitet än religion. Känslan att ständigt bli ifrågasatt, ständigt misstänkt – hos polisen, i tullen, i samtal med myndigheter och bland etniska svenskar.

  Problemet är att NA blandar ihop religion, tryckfrihet och pressen mot muslimer att integreras i samhället. Många muslimer är djupt och innerligt lojala med det svenska samhället, men om man blir provocerad så reagerar man med sina allra känsligaste känselspröt och de är kanske inte, i det läge man befinner sig i, inställdt på att ta emot, utan att försvara vad man som muslim anser är svartmålning och baktaleri av en hel religion och dess utövare…

 7. pokerspelare · augusti 31, 2007

  Många muslimer kommer nog tolka detta som en krigtecken då mohammed är det heligaste för dom.. jag skulle inte vilja vara chefredaktör idag på den där fattiga tidningen som bara e ute efter puplicitet…

 8. Josef Boberg · september 1, 2007

  Hejsan,

  Måhända ÄR det Wi som lägger ner möda på att tjata om det här – som ger DogmKnarkarna – oavsett vilken religion dom säger sig föredra – framgång i sin iver att ställa till ett än värre Helvete på den bolliga jorden Terras ytteryta, kanske…

  Ha det…
  vännen Josef

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s