Göran Skytte om S-adelns frustration över Borgar-frälsets inkomptetens

Göran Skytte skriver idag om den frustration prominenta företrädare för S, som till exempel Boström, känner inför det faktum att de inte längre sitter vid maktens köttgrytor. I vanlig ordning sker det på ett till yxat och ganska klumpigt vis. Bodström kommer från en akademisk och politisk elit och därför kritiserar han Beatrice Ask med en betydligt enklare bakgrund. Skytte vill mena att Bodstörm anser att man inte kan vara justitieminister utan att vara jurist och leder sedan i bevis hur orimlig en sådan åsikt kan te sig; måste man vara sjuk för att vara sjukvårdsminister.

Naturligtvis handlar frustrationen om något annat. Inte nödvändigtvis mer upphöjt och berättigat, men definitivt mer logiskt och naturligt. Övning ger alltid färdighet och det gäller även maktutövning. Efter ett långt maktinnehav har S och dess stödpartiet en större kompetens av hur man styr stat, landsting och kommun. Att se hur de borgliga kastar grus i ett väloljat maskineri, inte pågrund av ideologi, utan pågrund av att man inte har vanan inne, kan vara jobbigt att stilla åse.

Men detta är naturligtvis inte hela sanningen. Det finns värderingar också i vad som är en god maktutövning och min erfarenhet är att S kan ha en ganska trist och arrogant inställning till allt som inte bär det S-märkta signumet.

Min slutsats är att man inte kan överskatta betydelsen av en aktiv opposition, som ständigt hänger med i vad som är aktuellt och som i de flesta sammanhang presenterar egna realistiska förslag. Fortare än man anar kan man nämligen själv sitta vid makten och tvingas ta ansvar. Och vad det handlar om, Göran Skytte, är politisk skicklighet, inte akademiska examina och börd!

Andra bloggar intressant om : Göran Skytte, socialdemokraterna, Bodström, Beatrice Ask, alliansen, politik

Annonser

6 kommentarer

 1. pekka · september 1, 2007

  Ja vad hade man väntat sig av bodström, en skitstövel som vänder kappan efter vinden. Med andra ord en riktig sosse.

 2. Noctivagus · september 1, 2007

  Bodström följer en tradition inom socialdemokratiska kretsar. Att man kan släga ur sig vad som helst och vara totalt motsägelsefull men så länge man är sosse eller fackpamp är det okej. Har varit med om så mycket skit från metall, ams etc… att man undrar om dessa individer ens kan stava till demokrati???

 3. Justitius · september 2, 2007

  Aspirerar man som Bodström om att bygga upp ett svenskt stasisverige och senare diktatur, så underlättar det om man är i regeringssttällning. Helst kanke en sådan person skulle ha en bakgrund som hönsfarmare, som Heinrich Himler.

 4. ken · september 2, 2007

  Bodström,pappas pojke uppväxt på medlemsavgifter och skattepengar.

 5. Olle · september 3, 2007

  Roligt att se vilka frustrationer som kommer i dagen i moderatpojkarnas inlägg.

 6. thomas · september 3, 2007

  ”kastar grus i ett väloljat maskineri” !?
  Jisses, vilken liknelse. Jag skulle heller vilja likna den nya regeringens arbete vid att försöka få fart på ett maskineri som är på gränsen att kärva ihop fullständigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s