Protesterna mot muhammedbilderna eskalerar

DN uppger att både Egypten och Saudiarabien protesterar mot den erbarmligt fula teckningen av Muhammed(som om någon skulle kunna se att det var just muhammed) som rondellhund.

Man kan tycka att det är märkligt, men förvisso är det helt legitimt att protestera, likväl som att demonstrera, så länge man inte hetsar, hotar eller tar till våld. Sådan är demokratin.

En sak kan man väl gissa, nämligen att vissa regeringen i mindre demokratiska länder utnyttjar religiösa föreställningar för sina egna syften. Det är alltid smart att leda bort intresset mot en yttre fiende. Det har inte bränts några dockor i Sverige…

Samtidigt är det ju den bilden som förmedlas. Kunde man inte räknat ut det från Nerikes Allehanda? Jo, men det hade ju ett syfte, nämligen att demonstera yttrandefrihet. Vilka var i så fall mottagarna? Och var det framgångsrikt? Odemokratiska regimer har fått möjlighet att än en gång förlägga fokus någon annanstans än hos dem själva. Och en bild av muslimer har skapats osm knappast är rättvis. Grattis!

Andra bloggar intressant om: muhammedbilderna, yttrandefrihet, opinioner

Annonser

En kommentar

  1. Gebro Kaplan · september 2, 2007

    Protesterna mot muhammedbilderna är bara ytterligare ett bevis på att islam inte är tolerant som religion. Den som smäder islam i någon form betraktas som en syndare och är otrogen och får således dödas. De kristna i Mellanöstern gjorde misstaget att öppna sina dörrar för araberna och islam i tron att de skulle vara bättre än byzantierna. Men ack, ack så fel. Med islam kom inte någon räddning utan utrotning. Så västvärlden måste vara mycket försiktig och får absolut ej smäda islam på något sätt. För då hotar terror och utrotning…belöningen är ju enorm för varje muslim som dödar en otrogen…42-72 jungfrur.
    GK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s