Riksdagsledamöter måste självklart få porrsurfa

DN låter meddela att nu är det slut på porrsurfandet¨på regeringskansliet. Ett filter ska inrättas så att inte personalen ska kunna komma in på sidor med olämpligt material; barnporr, rasism, våld och pronografi. Detta är naturligtvis bra, varför skulle anställd personal ägna sig åt olämplig internet aktivitet.

Enligt samma artikel har det pratats om att även inskränka riksdagsledamöternas surfande.

Men detta är förstås en helt annan sak. Inget och ingen ska kunna inskränka en riksdagsledamots arbete. Hur ska man till exempel kunna en åsikt om nätprostitution om man inte har möjlighet att se med egna ögon hur en sådan sajt fungerar och ser ut? Hur kan man förfasa sig över all pornografi utan att själv ha förfasats?

Andra bloggar intressant om: porrsurfande, porr, riksdagsledamötet, surfande, internet

Annonser

5 kommentarer

 1. sanasawa · september 2, 2007

  Självklart har blokeringen av vissa typer av hemsidor ingenting med etik att göra. Vem som helst förstår att de som styr och ställer på regerings kansliet är livrädd för att det ska avslöjas att de anställda ibland lägger sin 5 min fikapaus på att glatt runka framför datorskärmen, inne på sitt kontor.

  Och det kan de väl få göra, eller? Jag kan inte se problemet. Ingen kan väl påstå att den inte är avkopplande? Är det inte det fikapauserna är tillför, avkoppling?

 2. Mats Dagerlind · september 2, 2007

  Utan att vara moralpaniker tycker jag nog att porrsurfande och annat griseri kan förläggas till efter arbetstid och hemdatorn. Om nu någon riksdagsman till äventyrs behöver slumma runt för att få underlag till en motion så går det sannolikt att frigöra en dator från spärren för det ändamålet.

 3. Perty · september 2, 2007

  Mats:
  Frågan är ju vem som ska bestämma vad som är ”porrsurfande och annat griseri”.

  Är ”Tom Of Finland” konst eller bögporr tex?

  http://www.tomoffinlandfoundation.org/

 4. Jörgen L · september 3, 2007

  Till Mats Dagerlind: Jag rekommenderar dig att läsa riksdagsmannen Johan Linanders kommentar till det här:
  http://johanlinander.se/blog/2007/09/03/regeringens-nya-filter-hade-hindrat-mig-i-mitt-arbete/

 5. Björn Åslund · september 3, 2007

  Märkligt att rätten till fri information och åsiktsinhämtning skall strypas för de politiker som leder landet. Runka framför skärmen kan de göra på fritiden, men de måste ha fri tillgång till allt på nätet, för att verkligen kunna sätta sig in vad de beslutar om. Våra riksdagsmän och kvinnor är vuxna människor, säkert kapabla att hantera friheten med allt på internet.
  För övrigt, vad är nästa steg, om riksdagen inte får titta på sidor med porr, rasism, våld och annat kontroversiellt? Ska hela internet-sverige sättas bakom ett filter som spärrar mot olämpliga sidor. Snart har vi en storebrorstat som filtrerar vilken information som är lämplig eller olämplig för medborgarna.
  Hela denna censuridé känns lätt oroande…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s