Smakbitar från den gröna bloggosfären

Bloggen Heiti Ernits skriver ett intressant och initierat inlägg om bostadspolitik, eller snarare bristen på en aktiv sådan. Ernits menar att faran inte är för den amerikanska bostadsmarknaden och bolånekrisen. Ernits kommenterar också de svenska förhållandena där avsaknanden av statliga interventioner i form av avskaffade räntebidrag och investeringsstöd slår hårt mot hyresrätterna. Jag delar Ernits farhågor angående ett krympande antal hyresrätter. Det ger en mindre flexibel ekonomi, men framförallt mindre flexibla livsvillkor. Hyresrätten behövs om inte annat som övergångslösning.

Jakop Dalunde kommenterar Svd’s ledare om den ojämställda vården men undrar vad Per Gudmundsson vill göra åt saken. Några hintar om lösningar presenteras av mig här

För den intellektuellt hungrige rekommenderar jag bloggen Strötankar och Sentenser, som skriver om rationalitet och förnuft med bland annat von Wright i relief.

Anders Wallner kommenter liksom jag och många andra publiceringen av muhammed karikatyrerna. Wallner intar samma linje som miljöpartiet i sitt pressmeddelande.

Zaida Catalan kommenterar den nedlagda utredningen mot de så kallade Stureplansprofilerna. Bland annat reagerar hon på uppgifter i Aftonbladet där de utsatta beskriver polisens ifrågasättande angående klädval etc. Zaida skriver:

”Enligt examensarbeten från juristlinjen i Stockholm som gått igenom alla tingsrättsfall i Sverige de senaste åren visar att i 25 procent av fallen ifrågasätts kvinnans klädsel, sexuella erfarenhet, akoholvanor osv.”

Vidare menar hon att detta understödjer hennes krav på aktivt samtycke. Visserligen är jag inte insatt i de juridiska detaljerna, men rent spontant verkar ett sånt förslag vara ganska problematiskt.

Linnea Haglund pekar på att debatten om växthusgasernas påverkan på klimatet aldrig riktigt låter sig avgöras. Problemet vi står inför är så stort att vi inte hela tiden kan börja om från ruta ett….

Andra bloggar intressant om: klimat, samtycke, muhammedbilderna, rationalitet, ojämställdhet, bostadspolitik

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s