Religösa friskolor är inget barnfängelse Ulvskog!

Nä, nu får det vara nog. Dessa ständiga attacker mot religiösa friskolor har något klart osunt över sig. Nu senast liknar Ulvskog dem vid fängelser. Visserligen säger hon ”i värsta fall”, men herregud i värsta fall kan säkert en kommunal skola också vara ett fängelse. Faktum är att det är så för till exempel mobbade barn som inte får stöd av de vuxna i skolan. En religiös friskola kan tvärtom i bästa fall vara en möjlighet för barn att på ett lugnare sätt skapa sig en identitet i paritet med vad familj och släkt och vänner har som tradition.

Att slippa be om annan kost i skolmatsalen. Att ens egna helgdagar är något som delas av alla.

Sedan förmedlar atacken mot religösa friskolor bilden av en värdeneutral svensk skola med en förment objektiv undervisning. Så är naturligtvis inte fallet.

Som så många andra är också jag emot religiösa friskolor, men inte så mycket på grund av att de är religiösa som att de är friskolor.

Andra bloggar om skolan, friskolor, religiösa friskolor

Annonser

7 kommentarer

 1. noctivagus · september 11, 2007

  Ett barn ska få leva fritt, få en ärlig chans och ett fritt val när dom växer till, det får man inte med religionens dogmer och sjuka åsikter. Jag är ledsen men religion är ett sinnets fängelse.

 2. tremor · september 11, 2007

  Politisk indoktrinering á la Ulvskog är också ett sinnets fängelse.

 3. Schwanhof · september 11, 2007

  Noctivagus – all form av övertygelse blir ett sinnes fängelse. Politiska ideologier, djurrätt – allt som gör att man bortser från andras argument för att dessa inte är ”upplysta” eller ”inte vet bättre (sitt eget bästa)”.

  Även övertygelsen att allt är rationellt, logiskt och förklarbart är ett sinnets fängelse. Och precis som i alla andra former av mentala fängelser vill man bara se gallren runt andra och inte de som är runt en själv.

 4. joakimhorsing · september 11, 2007

  Schwanhof! Mycket väl formulerat. Det är precis så som attacken mot religiösa friskolor fungerar, det sätter galler kring andra och döljer de galler som finns runt oss själva!
  /Joakim

 5. Daniel · september 11, 2007

  Noctivagus – Om barnet t ex vill växa till genom att läsa i ett kristet gymnasium skall barnet enligt dig få en ärlig chans och ett fritt val att göra det! …eller står du inte för din fina inledning?

  ”Ett barn ska få leva fritt…” MEN… bara den inte fritt väljer en religiös tillhörighet! Vad är det för frihet?? Frihet på dina villkor? Borde inte då religiösa föräldrar med samma ”argument” och inskränkning som du gör få utforma en frihet på sina villkor till barnen?

  Din inledning låter ju så självklar och bra, men du får gärna stå för den också.

  Du låter nästan som:
  ”Du får fritt välja endast detta alternativet” LOL!

 6. Nineve · september 11, 2007

  ALLA föräldrar påverkar sina barn med den tro de själva har…OCH även den kommunala skolan påverkar barn

 7. Peter · september 12, 2007

  Håller med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s