De ska ”känna att de inte fullgör sina plikter fullt ut i skolarbetet.”

groda2Är detta veckans groda månde?

20 st får åka på en dyr skolresa bekostad av det allmänna.

Resten ska känna att det inte duger.

Det är så att säga själva syftet. Man tar sig för pannan!

Annonser

10 kommentarer

 1. Katarina Gardbeck · september 13, 2007

  Håller helt med dig!! Inte nog med att det bryter mot läroplanens värdegrundstext vem är rektorn att avgöra vem som bäst är passad att åka! Jag blir så förbannad;((

 2. Olle · september 13, 2007

  Den här frågan kan man se från två håll.

  Vi ger medaljer i idrottstävlingar till de främsta.
  Vad känner de övriga deltagarna då? Känner dom sig odugliga?

  Eller så kan man vänta på bloggarens ”Resten ska känna att de inte duger”.

  Man skulle kunna ha skrivit ”De som åkte skulle få känna att ordning och hårda studier lönar sig”.

  Skulle något liknande ha hänt mig när jag gick i skolan, så skulle jag förmodligen ha vetat orsaken till att jag fick/inte fick åka.

 3. Tomas · september 13, 2007

  Det ska inte vara förbjudet att belöna bra studenter. Att alla andra indirekt bli bestraffade går tyvärr inte att göra något åt. Förhoppningsvis blir det en sporre som får dem att tänka till och lära sig att duktighet är något man får ut något av, och att de inte får allting serverat utan motprestation.

  Det här grundar sig i hederlig svensk avundsjuka: ”om inte alla får åka så ska ingen få åka”. Det är väl bättre att 20 får åka än ingen alls. Att det är de duktiga som belönas ser jag som ett utomordentligt sätt att avgöra vilka 20.

 4. Veronica · september 13, 2007

  Jag kan helt förstå syftet med det och artikeln igenom kände jag att det var rätt. Så kom rektorns kommentar och som du säger, det var en total groda. Istället för att betona att det var de duktiga elevernas belöning, så var det de mindre duktiga som skulle få skuldkänslor… Det är mycket pengar som läggs för att få elever att känna sig mindervärdiga. Usch.

 5. Fredrik · september 13, 2007

  Men huuu så hemskt. Flit och prestation premieras! Usch och fy! Nä, alla ska helst vara lika dåliga…

 6. Pablo · september 13, 2007

  Idiotiskt tilltag, troligen inte ens förenligt med skolornas värdegrund. Jag skulle INTE vara emot detta om det skett med PRIVATA medel. Att diskriminera elever, som detta utgör, med ALLMÄNNA medel (dina och mina skattepengar) – det är otroligt fel.

 7. Mia · september 13, 2007

  Tyvcker inte det är fel att skicka duktiga elever på en resa. När det gäller t.ex. idrott, är det för många helt okay att skicka de bästa eleverna på olika läger. Min dotter var för ca. 10 år sedan uttagen till ett premiumläger i Idre under en hel vecka.Detta tillsammans med ungdomar från hela Dalarna. Inga protester hördes då. Nej, det finns mycket dubbelmoral i detta. Man får inte vara bäst när det gäller intellektuella prestationer, det anses av många som ”fult”. Det är dags att ändra inställning. Vi är alla olika och bra på olika saker!

 8. Ove · september 13, 2007

  Fy faan, rekorn ska helt godtyckligt plocka ut sina favoriter? Ynkedom, så det gäller alltså att ställa in sig och fjäska för rektorn?
  Är vi tillbaka på 1800 talet i Högerns Sverige?

 9. Martin · september 13, 2007

  Klart som fan de ska få belöna de elever som faktiskt använder sin skoltid för att lära sig något. Men hur fan kan de få en resa till tyskland att kosta 50 000 kr. När jag åkte till tyskland med min gymnasieskola kostade det runt 2 000 kr ur min egen ficka. Eller, jaha det kostar skolan totalt 50 000….

  Vilken jävla muppjounalist letade upp denna pseudonyhet. Kan de inte skriva om att 9 c får ha matrasten tidigare än 9 a och därför får all den goda maten på torsdagarna… o det är ju jätteorättvist!

 10. Kristofer · september 14, 2007

  Kära Ove, det är fråga om en socialdemokratiskt kontrollerad skola, d v s inte högern ; )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s