Porrsurfande har Ni nog inte riktigt tid med på Migrationsverket

Skrev i går om att jag befarade att högarna av asylärenden på migrationsverket riskerar att växa. Idag ger DN förklaringen. Personalen ägnar sig åt porrsurfande, aktiespekulationer, poker och andra förströelser – på arbetstid!

Kära Migrationsverk! Det har ni inte tid med. Ni har betydligt viktigare saker att syssla med. Och jag tänker då inte närmast på att att släppa Champangekorkar till väders när ni framgångsrikt portat människor från Sverige…

Andra bloggar om: porrsurfande, migrationsverket

Annonser

2 kommentarer

  1. annekristine olsson · september 26, 2007

    Jag fattar inte vad för människor som anställs på migrationsverket. Är nivån så låg bland de anställda. Gör man inga former av tester innan folk anställs? Har migrationsverket så dåligt rykte som arbetsplats att urvalet bland sökande till tjänster tillhör bottenskrapet av akademiker? Själv skulle jag aldrig söka mig till en arbetsplats/givare med en så urusel kultur. Har dom ingen policy som anställda måste ta del av. Som arbetsgivare kommer jag att sortera bort ansökningar där migrationsverket finns med i meritförteckningen. För vem vill chansa! Både anställda och ledning har ett ansvar för oskicket.

  2. Annika Nilsson · oktober 26, 2007

    Förstår att det gör personer upprörd av att läsa om porrsurfande och annat som personal gör under arbetstid, men att utesluta någon från en anställning där migrationsverket finns med i meritförteckingen känns ännu värre…Det är dock över 2000 anställda på Mirationsverket, varav man har 38 anmälningar till PAN i snitt under ett helt år!!
    Och jag undrar vad för slags form av test bör man göra innan anställning, för det går säkert att förstå att personen porrsurfar om man bara ställer rätt frågor, eller genomgår någon slags personlighetstest?!?
    Jag tycker också att det är tråkigt med dessa nyheterna, men samtidigt så vet jag att personalen som är anställda, arbetar, handlägger och beslutar i ärendena mycket seriöst och med stort kunnande.Och i varje fall måste man göra en individuell bedömmning. Man jobbar till en mycket låg lön, utifrån ansvar och ”hackande” som hela personalstyrkan på Migrationsverket gång på gång utsätts för, enbart för att 5% inte sköter sig. Jag skulle tycka det vore skoj om Media och andra någon gång lyfte fram arbetet, och kunskapen som krävs för att jobba på Migrationsverket.Media bör faktiskt visa och ha ett ansvar för att rätt information kommer fram, och som det låter nu på dig, så är alla anställda något som definitivt inte är kapabla, och kunniga för att genomföra deras jobb, vilket jag vet är totalt fel, se på statistiken,. 5% sköter inte sitt jobb, 95% sköter det. Snälla, tala om för mig vart jag kan hitta en arbetsplats med 2000 anställda, och alla sköter sitt jobb, är insatta i varje moment de gör och får stå till svars i varje beslut de fattar. Näää, sluta gnäll och döm, och sätt er först in i arbetet som bedrivs och görs, innan man kastar skit på ett helt verk, för någon enstakas persons dumhet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s