Kd under spärr i två mätningar

Både i Sentios och och Synovates hamnar Kristdemokraterna under riksdagsspärren. I den förra är bekymmersamt Sd större än Kd. På det hela taget backar Alliansen åter och det får väl ses som ett massivt underkännande av regeringens politik. Jag hoppas innerligt att Kds tillbakagång har att göra med deras minimalt trovärdiga klimatpolitik och populistiska utspel om bensinskattesänkningar. Troligare är väl att det handlar om svek i samma fråga och ett svek i den utlovade fastighetsavgiften, som inte blev 2800 utan 6000 kronor. Bloggen Diversifierad tycker att detta istället borde ge väljare för att på så sätt stödja Kds ståndpunkt. Så verkar inte väljarna tänka.

På marginalen flyttar säkert en del allmän borgliga väljare till partiet med ny ordförande och likaledes på marginalen en del till Sd som kanske kan uppfattas som radikalare i abort- och homofrågor.

Vissa bloggare undrar hur lågt fortroende för regeringen egentligen kan bli innan nyval borde utlysas och andra undrar om förtroendet för en regering någonsin varit så lågt och börjar redan räkna på nya mandatfördelningar.

Svaret på den första frågan är förstås hur lågt som helst, men på den andra kanske någon läsare sitter inne med ett svar?

Jag kan bara konstatera att det fortfarande är så att två partier har nästan 70% av rösterna att vi småpartier borde göra något åt saken!

Andra bloggar intressant om: opinion, politiska partier

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s