Ja, lägg ner arbetet istället!(uppdaterad)

Mot en fullständigt hjärtlös och brutal regim hjälper det inte att demonstrera. De skjuter helt enkelt ihjäl en. Oppositionen i Burma talar istället om att påbörja en storstrejk. Genom en sådan strategi kan man på sikt ”svälta ut” maktens parasiter. Folket svälter ju redan så för dem blir skillnaden inte så stor.

Kanske förstår militärerna allvaret och inser att dialog är den enda vägen. Även nu är det förstås Kina som sitter på trumfkortet. Övriga världen sitter med OS-kortet, Sjölander tycker det är dags att låta det spelet börja. Samtidigt känns det lite konstigt att spela det kortet i ett sammanhang där Kina blott indirekt bär ansvaret, när vi inte valt att göra det i de omständigheter där Kina har ett direkt sådant, t. ex Tibet. Ett spel ska man ju bara sätta igång i fall man är bredd att spela spelet färdigt och om vi är det så finns det Burma alldeles oaktat skäl att starta omedelbart.

Nåväl Oppositionen i Burma ber om vårt stöd och våra böner. Låt oss bjuda på åtminstone det! Förhoppningsvis drar även Kina de rätta slutsatserna av en samlad världsopinion.

(UPPDATERING: Läser i DN idag om tysta gator och tomma kloster. Jag var nog aningen för optimistisk igår tyvärr. En strejk förutsätter möjligheten av att organisera sig. Den brutala regimen verkar öppna eld så fort mer än fem personer samlas. Militären är mycket stark och verkar inte bry sig om världens alla reaktioner. Sjölander hade nog rätt. OS-kortet måste spelas och Kina leda en FN-intervention och helt enkelt störta regimen. Jag vet inte annat. Det känns rätt hopplöst och sorgligt.)

Andra bloggar intressant om: Burma

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s