Tankar om hus – Drömmar som Såpbubblor

Bland alla annonser upptäcker jag ett luftslott.

Anar en sorglig historia i de 20-tal korta raderna om inredningsbar framtid, rymd, sällskapsutrymmen.

drömhus 

Utomhus i alla vinklar vimlar det av trappor och träddäck. Varför flyttade förra ägarna aldrig in i det rymliga nya huset med fantastiska möjligheter och boytor? Vad kom emellan drömhuset och verkligheten i ett land där alla fått det bättre, större kontosaldo och mindre utgifter?

Stämmer det? Kanske husägarna blev utan arbete, ett flerårigt byggprojekt kan ha tärt på relation/äktenskap med uppbrott som följd. Möjligheter att få nya arbeten på samma ort som nya fastigheten kanske inte fanns.  Det vackra husskalet med silvergrå fasad liknar en gammal fiskebod i skärgården. Upptäcker att huskroppen också vilar på en ”inredningsbar framtid”. Framför entrén och husets  långsida finns ingen grusgång, gräsmatta, buskar eller planteringar enligt konstens alla regler och årets trädgårds trend.   

Är det så drömmar ser ut? Drömmar kan  verka nåbara och  fullt möjligt att fånga och uppfylla.  Men drömmar  rör sig ryckvis allt längre bort  när vi närmare oss med  våra giriga händer. Lika lätt som såpbubblor  spricker, spricker drömmen när vi kommer för nära- POFF!!!

 Jag hoppas  de goda tiderna och en svängning mot lägre huspriser ger det silvergrå huset nya ägare med tid och möjlighet att skapa en bra tillvaro. I solnedgången kan ägarna sitta ute på   trädäcket och njuta av naturens  skönhet. Kvällshavsbild

Lena Nilsdotter

Andra bloggar intressant om: drömhus, drömmar

 

Annonser

En kommentar

  1. christoffer · november 5, 2007

    Den vanligaste orsaken till att hus av denna typen säljs är att påfrestningarna under husbygget fick relationen att paja och att ingen av de ingående parterna kan/vill driva huset själv.

    Arbetslöshet orsakar sällan sådant här.

    (så snälla sluta och försöka lägga partipolitisk vinkel på sådant. Det är omoraliskt.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s