Ekologiskt är nyttigare

Vi är nog många som anat att ekologisk mat inte bara är bra för miljön och samhällsekonomin utan att det faktiskt också är nyttigare. En rykande färsk studie visar nu att så faktiskt också är fallet. Bloggen Slottet i saknadens dalar skriver rätt roligt att det är ungefär lika överraskande som när Jöback kom ut ur garderoben!

Mycket av den mat som produceras ekologiskt visar det sig har ett högre näringsinnehåll i form av mer vitaminer och mineraler.

Forskningsstudien är ett tämligen stort EU-projekt på 200 miljoner i anslag och sträcker sig om fyra år. Vi kan förvänta oss att många spännande resultat presenteras under närmaste året.

Andra bloggar intressant om: ekologiskt mat, EU, forskning

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s