Facebook allt smutsigare ur integritetssynpunkt

Det är ju en sak om ens surfingvanor processas i någon företagsgemensam informationspool för att sedan användas i marknadsföringssyfte, men en helt annan att jag bara för att jag finns med i ett nätverk på facebook ska kunna kolla vad alla människor i det nätverket pysslar med på nätet.

Facebook framstår som allt smutsigare ur integritetssynpunkt.

Nå, kanske någon säger, varför ska man dölja sina surfing vanor? Precis som någon jag hörde någon säga att varför ska man vara emot övervakning om man har rent mjöl i påsen?

Med ett sådant resonemang finns det väl inga skäl i världen att inte operera in ett datachip i nacken och en kamera i sovrummet.

Nä, de flesta tycker nog efter en smula reflektion att det bästa vore om man själv är den som har den avgörande kontrollen över vilken och vilka som har information om ens förehavanden.

Andra bloggar intressant om: facebook, integritet, övervakning

Annonser

3 kommentarer

  1. Ping: opassande » Lurifaxer i braxer -- och älvkostymer
  2. Ping: Svensson » Blog Archive » Google och Facebook
  3. Fredric · november 25, 2007

    Det är inte några större problem att spärra i princip all information på sitt Facebook-konto, om man nu vill det. Det mest spännande är varför just Facebook är det mest livsfarliga, näst efter att åka till Bagdad tycks det, som du kan lägga din tid på idag. Kan det kanske ha en del, eller ganska mycket, att göra med att eftersatta konkurrenter ventilerar ut sin ångest över att ha hamnat på efterkälken en aning?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s