Gasen i botten(på Östersjön)?

Denna gasledning har irriterat mig länge nu. När jag satt i Kommunstyrelsen i Linköping för ett antal år sedan dök den upp i form av en begäran att få mark reserverad i kommunen. Jag och miljöpartiet protesterade vilt medan alla andra partier nordstreamförsökte förklara att det bara handlade om en anspråkslös markreservation. Till intet förpliktigande. Jag menade att det allra bästa och ärligaste sättet vore att med en gång sätta käppar i hjulet för ett helt orimligt fossilgasprojekt.

Det är ju ändå nöjsamt att Vänsterpartiet och Socialdemokraterna gör miljöpartiet sällskap på de mer högre politiska nivåerna när de  på dagens Brännpunkt gemensamt tar avstånd från en svensk förgrening av gasledningen. Bra och viktigt är också att de pekar på regeringens flagrant flata inställning till gasbolagen. Sedan är det ju korrekt som Bloggen Bent skriver att Sahlin har ett ganska tungt arv av flathet själv att bära från tidigare regeringars tillkortakommande. Men dock, det är här och nu som gäller. Det är Carlgren och Reinfeldt som är vid rodret inte Sommestad och Persson.

En liten rolighet kommer från bloggen Berndt Blogg som menar att en gasledning på Östersjön skulle vara ett vällovligt miljösaneringsprojekt då det måste föranledda omfattande rensning av gamalt bråte från havsbotten. Nå Berndt det är ju fullt möjligt att göra utan att lägger ut en fossilgasledning på botten vars konsekvenser allt annat än sanerar miljön. I alla fall inte atmosfären från växthusgaser! Därmed inte sagt att det överhuvudtaget är möjligt, men det är teknik över mitt huvud.

Andra bloggar intressant om: gasledningen, oppostionen, alliansen, nordstream,

Annonser

En kommentar

  1. Rickard Hansson · december 21, 2007

    Vad ja kan förstå så går den här gasledningen på Finsk mark ocuperad av Sovjet å således är det ett brott.
    MVH
    Rickard Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s