På Stureplan de rumla, nu sitter de på Kumla

Så vinner då domen om fyra års fängelse laga kraft för de så kallade Stureplansprofilerna och Kumla verkar enligt Media bli deras nästa anhalt, jag menar anstalt…

De sorglösa martiniglasdagarna är över och numera kommer de inte att rumla annat än på Kumla. Måhända underskattat men knappast Spy Bar.

Är det läge att höja våra egna Champagneglas och fira att några män som hatar kvinnor åker dit? Nej, tyvärr, man ska aldrig fira en annan persons undergång. Helt enkelt därför att man inte kan det. Männen kan faktiskt vara oskyldiga som lamm. Inte särskilt troligt, men möjligt. Sanningen vet bara de inblandade.

Det vi ska glädja oss åt är att rättsväsendet utfirån sina premisser fattat ett nödvändigt beslut och som sänder signaler till oss alla att samtycke är ett ovillkorligt krav. De flesta av oss är inte i behov av sådana signaler, men tillräcklig många för att det ska vara agneläget att knacka in denna enkla kod i våra stenåldershjärnor.

Andra bloggar intressant om: stureplansprofilerna

Annonser

3 kommentarer

 1. Nicklas Eriksson · november 26, 2007

  Inte ett dugg konstigt at HD inte tog upp det, såna här fall dräller det av prejudikat på.

  Kul för de små ”van-att-få-som-de-vill killarna” när de kommer ut på riksanstaltens hårda verklighet.

  Ska vi gissa på självvald isolering de kommande fyra åren?

 2. Rick Falkvinge (pp) · november 27, 2007

  Är det läge att höja våra egna Champagneglas och fira att några män som hatar kvinnor åker dit? Nej, tyvärr, man ska aldrig fira en annan persons undergång.

  Klokt sagt. *instämmer*

 3. Vb · november 27, 2007

  Instämmer i Falkvinges kommentar;
  Aldrig fira en annans undergång, att inte glömma offret.För hennes del är rättegångarnas utslag inte slutet på den här historien, tyvärr.Det är nu helvetet börjar.Det psykologiska helvetet.I know.
  Tyvärr sitter dom på Kumla, Riksmottagningen i högst fyra månader för att se ”behovet” var dom sedan ska avtjäna sitt starff som inte är fyra år i praktiken, i Sverige sitter man som dömd bara två tredjedelar av straffet, sedan släpps man villkorligt.Det om något ska ändras i lag paragraferna, är man dömd till så och så många år är det dom åren som ska gälla.

  Men måste berömma sättet att skriva på, tragikomiskt.
  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s