Kadhammar besöker Rödeby och kammar noll

En reporter från Aftonbladet beger sig till det lilla samhället Rödeby där den uppmärksammade dödskjutningen ägde rum. Kadhammar är förstås ute efter något exceptionellt särskiljande och rubriken är redan satt, i alla fall ska den innehålla ordet ”terrorsamhälle”. Tyvärr kammar han noll. Rödeby är ett helt vanligt samhälle, kanske till och med litet lugnare än genomsnittet.

Var avvikande våldsyttringar äger rum är en slumpmässig historia. Det kunde lika väl hänt i Lyckeby eller Nättraby eller i någon helt annan del av vårt avlånga land.

Kadhammars rubrik blev ”Välkommen till Rödeby – ett helt normalt terrorsamhälle”. En mångtydig sats där han förmodligen spelar på någon av de mer perifiera tolkningarna, med utgångspunkt i att ett samhälle där ovanligt våld förekommit per definition är ett terrorsamhälle och att detta samhälle vid påseende visar sig vara normalt.

Lite roligt är det, men inte mycket. Rubriken syftar dessutom på mediebilden av samhället efter skottlossningen och bygger inte på en faktisk analys.

Andra bloggar intressant om: Rödeby, Kadhammar

Annonser

6 kommentarer

 1. Erik · november 28, 2007

  Kadhammar fattar förstås inget. Varför skulle han det?
  En stöddig stockholmjournalist (så som han uppfattas av invånarna) kommer till byn och ska finna ”sanningen om bygden”.
  Antar att han tänkte försöka släta över, för det var ju inte ynglens fel, ”händelsen i Rödeby”, det var ju det Grymma Samhällets fel.
  Fjollträskare förstår inget om vad som händer i en liten ort, hur man håller det mesta för sig själv och litar inte på utomstående. Inkrökta är dom kanske, men inte dumma.
  Vet jag då? Jag har iaf bott på två ställen inom en mils avstånd från Rödeby. Förresten i Fjollträsk också, rätt länge..

 2. JL · november 28, 2007

  Jag kan hålla med dig om att rubriken var överdramatisk och att det inte fanns täckning för den i artikeln.
  Vet inte om du bor kvar i Karlskrona eller om du flyttat runt lite? Det finns nämligen ett stort aber i ditt inlägg: Blekinge överlag ligger lite högre på den här typen av ”terror”. Med lågutbildade/arbetslösa föräldrar och inget att göra så är ungdomarna på småorter runt om i Blekinge inte direkt några föredömen…

 3. Eddie · december 8, 2007

  Men DU är säkert ett föredöme JL !! Du är säkert varken lågutbildad eller arbetslös! Du är säkert en sån där högskoleutbildad pajas som tror dig veta ALLT som sker i Blekinge! Kommer du från Fjollträsk eller?

 4. Kioff · januari 5, 2008

  Eddie. Jag bor i fjollträsk jag skulle äta upp dig på nolltid. Jag är född i norra Finland. Jag skulle spotta ut dig lätt.Så Eddie vad har du att komma med. Yngel som inte respekterar sin omgivning får betala priset, alla är ansvariga för sina egna handlingar. Eller är du Eddie en smitare eller en byfåne. Sen att rubriken är annorlunda eller om man tycker fel är en smaksak. För faktum är ju att något har hänt, eller kanske har det inte hänt. Eddie vad har du i bagaget. Har mamma och pappa låtit dig fara vind för våg Eddie.

 5. Gunnar Henriksson · januari 5, 2008

  Jahaja !
  Ännu en akademiker på vänsterkanten.
  Det är dina kompisar med sitt flum redan 1965-69 som lade grunde för hela detta samhälle. I MP-riksdagen sitter det förnärvarande en tok vars pappa var kompis med Bader-Meinhof-ligan, samt hans pappa var knuten till Stasi. Dom flyttade från Östtyskland och omedelbart var med i den ute i Europa förbjudna sekten Antroposoferna. Tjosan så detta kan bli.
  Detta har avslöjats av Länstidningen i Södertälje där denne MP-politiker efterträdde Frick.

  Nej du lille pojk, som synes har du axlat en gammal vänster-kavaj av manchester som du dock icke kan fylla ut över axlarna. Du pöjk byt till kläder i rätt storlek och håll dig där.

  Ps: Hur var det nu med KGB-pengarna till Svenska Freds som Lars Ångström MP, betalade SCB undersökningen med 1988?
  Detta avslöjades ju poch bekräftades 1993 av 1:a Direktoratets Chef i Rapport-intervjuver i samband med VPK skandalen? Ds.

  Gunnar

 6. Ping: Tragedin i Rödeby spelas upp i Rätttsalen* « Joakim Hörsing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s