Dubbelt borde vara Hälften

E24 låter meddela att konsumtionshysterin så här i julettid kommer nå nya och oanade höjdet, rekord igen spår man. Hela 64 miljarder kommer svenska folket spendera på saker som vi antagligen inte behöver. Svenskt Näringslivs farhågor om en dämpad konsumtion verkar inte infrias och Bloggen Bent kan sova lugnt hela julhelgen.

Precis som ekonomen Sanne säger till E24 innebär den stigande konsumtionstakten att energiförbrukningen sannolikt kommer dubblas fram till 2050. Samtidigt konstaterar Balimötet att samma förbrukning måste halveras under samma period!! Jag läste någonstans att vi svenskar är de mest klimatmedvetna samtidigt som vi är bäst på att strunta i att ta konsekvenserna av denna medvetenhet. Många paradoxer när dubbelt borde vara hälften, eller egentligen ännu mindre.

Enligt en stressforskare vid Stockholms universitet tär vår konsumtion inte bara på miljön utan även på vår själ. Nio av tio upplever stress kring jul, inte minst handlar det om ekonomisk press kopplat till att kunna köpa saker. Helene berättar på sin blogg att det är extra bersvärligt för ensamstående. Hon skriver:

”Och det självklara, det som mycket fokus tyvärr ligger på, pressen att ge sitt barn många och dyra presenter. Det finns ensamföräldrar som kan det, men bland dem som inte kan det är ensamföräldrar överrepresenterade.

Passar även på att göra reklam för den förening hon jobbar för, nämligen Makalösa Föräldrar

Där kan man även skicka ett julkort till Tomten(eller närmaste politiker)

 Andra bloggar intressant om: klimatet, konsumtion, julhandel, julstress, makalösa föräldrar, tomten, julkort

GLÖM NU INTE ATT RÖSTA PÅ 2007 ÅRS BÄSTA GRÖNA BLOGG

DU GÖR DET HÄR

Annonser

En kommentar

  1. Helene · januari 1, 2008

    Toppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s