Kinsesiskt Krimskramsklöver i Kalmar krisar!

Fanerdunprojektet i Kalmar har problem uppger kalmartidningen Barometern. Fanerduns ägare Jinxing Luo är nu ute och letar efter svenskt riskkapital. Man kan förstås ana ugglor i mossen när själv idén var att få in kinesiskt kapital för att bygga upp en verksamhet i Sverige. En hel del kalmaritiska visioner börjar sannolikt bli en smula grumliga och det krävs förmodligen allt starkare glasögon för att se en verklighet som är som den man hoppats på.

Tanken är att Fanerdun ska skapa ett gigantiskt europeiskt grossistcentrum i Snurrom i Kalmar. Ett bascentrum för att mangla ut kinesiska varor över i alla fall de nordliga delarna av kontinenten. Förutsättningarna är väl åtminstone trenne:

  1. Att det verkligen finns finansiella muskler i Fanerdun beredda att exekveras i Kalmar
  2. Att bedömningen av geografiskt läge är korrekt
  3. Att de kinesiska produkterna är intressanta för den europeiska marknaden.

Vad gäller första förutsättningen så säger alltså Fanerdun att man inte kan få ut kapital från det kinesiska fastlandet och därför söker svenska finansiärer. Även om det är sant så är det givetvis problematiskt eftersom det näppeligen kommer bildas en kö av svenska riskkapitalister. Är påståendet falskt är det naturligtvis en indikator på att vi har att göra med en ren och skär bluffmakare.

Om det är rätt läge är jag inte kompetent att bedöma, vilket i och för sig inte hindrar mig från att vara en smula fundersam.

När det gäller produkternas kvalitet så har i alla fall bloggen I hell-mans värld övertygat mig om att så inte är fallet. Spring till hans blogg och avgör själva.

Krisen i Kalmar är ett faktum. Bygget har stoppats, löner betalas inte ut och frågan är öppen huruvida detta verkligen kan bli något. Från politiskt håll har jag muntligen hört att det antingen kan gå bra eller mycket bra….

Givetvis är jag i en sådan här fråga en smula partiskt. Jag ogillar helt enkelt krimskrams och överkonsumtion.

Andra bloggar intressant om: Kalmar, Fanerdun, krimskrams, överkonsumtion

GLÖM NU INTE ATT RÖSTA PÅ 2007 ÅRS BÄSTA GRÖNA BLOGG

DU GÖR DET HÄR

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s