Telepatisk Djurkommunikatör är inte normalfallet

Olika medier med början i ett Insider reportage har uppmärksamat riksdagsledamöternas inkomstgaranti. Nu senast tar Per Gudmundsson upp frågan i sin ledare och en hel del bloggar kommenterar

En vänsterpartist som kommunicerar telepatiskt med djur, en centerpartist som skrattande undrar om Hon faktiskt ska söka jobb, en Kristdemokrat som säger att det minsann bara är att följa regelverket….etc.

För min del är det helt okej att både kritisera coh raljera och till och med låta sig uppröras av detta. Nu nöjer sig dock inte borgarkommentatorer vid blott detta utan hänger sig att dra politiska växlar på situationen. Den telepatiska vänsterpartisten bevisar nämligen, enligt Johan Ingerö med flera att Alliansens nedskärningar i trygghetssystemen är korrekta och effektiva.

En navelpetande och martinidrickande avdankad riksdagsledamot bevisar åtgärder som  att en kirunabor som drabbas av sjukdom bara efter några månader ska tvingas söka jobb i Ystad, att det är bra politik! Att det är bra att människor omedelbart ska ta vilket arbete som helst snarare än att i vissa fall gå i vuxenutbildning. Att detta är en samhällsekonomiskt bra modell för de stora befolkningslagren. Att det är värdigt från ett individperspektiv.

Det är möjligt, även om jag är tveksam, att det finns psykologisk relevans att jämföra en skogspromenerande och tavelmålande riksdagsledamot med en överstressad deltidsarbetande trebarnsmamma, men det har sannerligen inte någon samhällsekonomisk relevans.

Till det är gruppen telepatiskt djurkommunikatörer alltför begränsad…

Andra bloggar intressant om: riksdagsledamöternas inkomstgaranti, inkomstgarantin, riksdagsledamöter, trygghetssystem, arbetsmarknad

GLÖM NU INTE ATT RÖSTA OM 2007 ÅRS BÄSTA BLOGG!!

DU GÖR DET HÄR

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s