Barack ‘N’ Roll versus Clinton i tårar

Jessica van Sack på Boston Herald.com skriver följande under rubriken Barack ‘N’ Roll:

”Obama – who has been described as a blend of John Fitzgerald Kennedy and Martin Luther King Jr. – has drawn rock-star-like crowds in New Hampshire. At the Pinkerton Academy in Derry yesterday, more than 2,000 supporters packed the gym and waited more than 1 1/2 hours for Obama to arrive. A day earlier, Romney drew a crowd of 300.”

Jag skrev igår att kampen mellan Obama och Clinton är en kamp mellan Hopp och Återtåg. Detta blir väldigt tydligt i ett Klipp jag hittade hos Martin Tollén:

Det är givetvis inte lätt att vara kvinna i USA och vilja bli president. Ena stunden blir hon anklagad för att vara för kallsinnig och målmedveten, för att i andra stunden då hon låter känslorna komma fram framställas som svag och inkompetent.

Obamas medvind verkar onekligen vara kraftfull. I en mätning igår kväll ledde han tvåsiffrigt. Precis som Svd noterar innebär det ett definitivt slut för Edwards och gör slutspurten mellan Clinton och Obama oliiiidligt spännande.

En annan slutsats är ju att Clinton antagligen måste tänka om angående sin restaureringsstrategi och måste ta fram en egen positiv berättelse om vad en utveckling under hennes ledarskap konkret kan innebära. Hon får helt enkelt överge sitt tal om ”restore” och ”reverse”, i alla fall till primärvalet är över.

Efter Bush alla år vid makten är det förändringen i sig som är det avgörande inte minnet av fornstora dagar. Om detta begrepp är tillräckligt starkt i den amerikanska mentaliteten måste man ändå inse att en Clinton till knappast är den allra tydligast förändringen. En Obama däremot…Let’s rock!

/Uppdatering: Svd låter meddela att Obama vunnit första valkretsen för demokraterina McCain vann för republikanerna. Men som Svd skriver:

”Resultatet har bara symboliskt värde då antalet röstberättigade i distriktet endast är 16 personer”

TILLÄGG: Rolig sarkasm över Obama versus Clinton:

Andra bloggar intressant om: primärvalen, USA, Hillary Clinton, Barack Obama, New Hampshire

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s