Björklund vill skärpa upp polisens prioriteringar

Många av oss kanske har en del synpunkter på polisens arbete och tänker att en del resurser borde utnyttjas effektivare polisbileller prioriteras på annat sätt. Ekonomisk brottslighet, kriminella ligor och databrott är saker som jag själv funderar kring. Minister Björklund har dock helt andra idéer och ser gärna att polisens huvuduppgift i framtiden blir att hålla koll på våra barns och ungdomars skolgång.

Skolk kan vara en signal på att en ungdom är på glid, resonerar Björklund. Ja, i vissa fall kan det vara så, men i just de fallen gissar jag att skolket och det övriga ”glidet” är en konsekvens av att man långt tidigare missat väsentliga signaler. Oavsett hur det ligger till är det knappast mycket som blir bättre av att ungdomen i fråga blir släppad till skolan av polisen. Förutsättningarna för ett vettigt lärande torde vara minimala.

björklundNä, detta tokförslag från Björklund och kompani är bara ännu ett utslag av Folkpartiets Gestapomentalitet och Kaligulapedagogik. Dessa folkpartister är i färd med att föra svensk skola tillbaka till 30-talet. Bokstavsbetygen är självklart bara en symbol för detta, men värmer säkert i bakåtsträvarnas flumfrusna hjärtan. Och med dessa säger sig S vilja kompromissa….

Några av mina tidigare inlägg om skolan:

Andra bloggar intressant om: skolan, Björklund, skolk, frånvaro, polisen, Folkpartiet

Annonser

2 kommentarer

  1. alrikwilliams · februari 10, 2008

    Man kan bara hoppas att detta fyrkantiga och fullständigt kontraproduktiva förslag från fantasilösa politiker inte faller i tillräckligt ”god” jord för att omsättas i praktiken. Hårresande brist på konstruktivt tänkande samt ännu ett utslag av politkers ”skenhandling”, alltså att tro sig visa handlingskraft med förslag och motioner som ekar tomma.

  2. joakimhorsing · februari 10, 2008

    Tyvärr finns det nog både en opinion och en politisk vilja att visa sig ”handlingskraftig” i skolpolitiken. Det handlar inte i första hand om att vara handlingskraftig utan att verka vara det och då tar man givetvis till den enkla lösningarna. Tragiskt och S har nog inget annat val(enligt deras sätt att se på saken) än att plocka upp den Björklundska handduken.
    Vänligen,
    joakim Hörsing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s