Ja, fartblindhet är ett signum för Alliansen

Svenska Dagbladets Göran Eriksson analyserar i kväll regeringens, som han uttrycker det, magplask med sjukförsäkringen. Förklaringen är enligt honom att regeringen har för bråttom. Förslag som inte är ordentligt beredda och förankrade läggs nästan i blindo. Allt för att driva igenom sin politik så dnabbt att väljarna hinner glömma till nästa val.

Jag skulle vilja tillägga: så att förändringen blir så massiv att det blir näst intill omöjligt att vända skutan på rätt köl.

Jag skulle också vilja tillägga att det ingalunda bara är ett signum för regeringen. Det är ett signum för alliansen på alla nivåer och på många ställen i Sverige. Stockholms läns landsting är väl det mest tydliga exemplet där Vårdval Vilda Västern införs, egentligen helt utan eftertanke. Patienter som inte behöver lista sig, slopat områdesansvar och inga socioekonomiska parametrar i ersättningssystemet.

I Östergötland står man i begrepp att privatisera stora delar av ett helt sjukhus! De verkar mest irriterade när de inser ur komplicerad en sådan upphandling är. Östergötlands motsvarighet till vårdval tänkte man sig förankra under sommaren 2007 för att det sedan skulle träda i kraft årskiftet 08. Tror ni de lyckades? Nej, mars 2009 är nu en optimistisk kalkyl.

I Linköping kunde man om man haft lite is i magen fått en bred uppgörelse med S om kundval i Äldreomsorgen. Dessa månader hade man inte tid med och kundvalet riskeras rivas upp nästa mandatperiod.

Detta är bara några få exempel.

Andra bloggar intressant om: Alliansen, regeringen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s