Konfrontationens Konsekvenser: om ett DANMARK i brand

Som man ropar får man svar brukar det heta och det gäller helt säkert även i Danmark, ett land där tonläget mot invandrare succesivt trappats upp och breddats. Om man hela tiden utmålas som ett problem kommer man förr eller senare orsaka problem skulle kvintesssensen i lärdomen från Danmark lyda.

Den konkreta bakgrunden handlar om polisens ökade befogenheter och att de inte varit sena att utnyttja dessa. Enligt bloggen Svensson pratas det redan om att ta till ännu hårdare tag. Man suckar uppgivet.

Det är dags för Danmark att se sina nytillkomna medborgare som en tillgång och en resurs för framtiden. Man måste ta sig ur den onda spiral av negativism som iscensatts av dunkla politiska krafter och som på något märkligt sett fått stort gehör.

Andra bloggar intressant om: Danmarks bränder, Danmark, invandrare, integration

Annonser

7 kommentarer

 1. Nilsson · februari 16, 2008

  En mer framkomlig väg är att stoppa invandringen av ekonomiska flyktingar. Promblemet är för stor invandring av personer som inte behövs och inte har någon plats i samhället. Snällismen skapar problemen, dom löser dom aldrig.

 2. klash · februari 16, 2008

  ”– Vi kommer alltid att göra så här. Tills de börjar respektera oss. Det kommer att fortsätta”

  Man förstår inte varandra, uttalandet av denna invandrarkille visar att det är mil mellan synsätt mellan kulturerna.

  Hur tror han att han ska få respekt genom detta?

 3. maxx · februari 16, 2008

  Det här är allvarliga saker, Danmark har fått sitt eget Parisproblem.

  På P1 påstod de att kravallerna började då en palestinier försökte parkera en bil på Nörebro och då polisen dök upp blev nedslagen.

  Det påminner om hur man ville förklara Paris-upploppen – med polisbrutalitet.

  Nörrebro har blivit ett ghetto, och ghetton är alltid vilande krutdurkar, inte minst därför att lagen inte når fram dit, och att kriminella element tar över makten. Om lagen försöker sig på att ”sätta sig i repsekt” bland kriminella så blir det med hårdhänta maktmedel, för det är så makt manifesteras i de områden som domineras av kriminella. Självfallet lyckas detta sällan, och effekten blir det vi ser i Paris och Nörrebro.

  Inte minst tror jag narkotikahandeln är problemet, då det går att tjäna så ofantligt mycket pengar på den, vilket leder till att de som kontrollerar den både har intressen av att behålla de strukturer som finns, och har råd att köpa sig omgivningens stöd.

  Ska man bryta detta måste man dels strypa knarkhandeln, dels hitta sätt att socialisera grupper av unga män som har alldeles för lätt att få ett hedonisktisktk drömliv genom hot och våld, eller är hang arounds och drömmer om detta i stället för att anstränga sig i skolan och komma upp sig den hederliga vägen.

 4. Olbap · februari 16, 2008

  Islam = frid genom underkastelse till allah och islam. Alla andra skall bekämpas till de underkastar sig – eller dödas. Tvekar ni? Se hur Sverige och Europa kommer att se ut om ett par generationer – Europeiska kvinnor är upptagna med karriär och aborter – muslimska kvinnor har per medel 4-7 barn, många än fler…

 5. Peter · februari 16, 2008

  Tänk att så fort det är våldsamheter, spelar ingen som helst roll VAR i världen, så är det muslimer inblandade.
  Det slår ALDRIG någonsin fel.
  ALLTID ALLTID ALLTID är det personer med muslimsk bakgrund som ställer till jävelskap om det någon gång pratas om upplopp i någon Europeisk stad.
  Och det borde även stått i artikeln.
  ATT DET SOM VANLIGT ÄR INVANDRARE MED MUSLIMSKT PÅBRÅ SOM STÅR FÖR 99% AV ALLA VÅLDSAMHETER.

 6. Peter · februari 16, 2008

  Glömde säga att jag egentligen inte har något emot invandrare men det tråkiga, speciellt med Sverige, är ju att våra politiker verkar ha en enorm förkärlek till arabiska och afrikanska män när det gäller invvandrare.

 7. Ping: Orsakerna är alls inte okända | Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s