Chefredaktör hotad till livet

Östgöta Correspondentens chefredaktör har fått ett dödhot efter att ha publicerat den där bilden på djävulen som bajsar på Jesus:

””Hoppas du får en kniv i dig den närmaste veckan, om inte en människa gör det så kommer Jesus att skära strupen av dig”, säger en man på Ola Sigvardssons telefonsvarare.”, skriver Corren.

Sigvardson argumenterar korrekt att det är en stor skillnad att publicera denna bild mot att publicera muhammedkarikatyrerna, eftersom Kristendomen är en majoritetsreligion

Jag tycker faktiskt at det finns ytterligare ett argument som kanske är starkare, nämligen att det inte finns något nedvärderande i att djävulen bajsar på Jesus. Tvärtom är det precis vad man skulle kunna förvänta sig av den djävul som finns i den kristna idétraditionen. Det vore däremot betydligt tveksammare att framställa djävulen och jesus som bästa vänner omfamnandes varandra.

Andra bloggar intressant om: Ola Sigvardsson, dödshot, tryckfrihet, rondellhund, muhammedkarikatyrer, Jesus, djävulen

Annonser

4 kommentarer

 1. Tobias Struck · mars 8, 2008

  Jocke. Ha! Ja, det var en bra poäng, faktiskt. Men det är nästan ännu mer absurt att tänka sig en Jesus som skär halsen av folk. Då har han ju liksom blivit mer än kompis med Djävulen; då har han blivit Djävulen…

  Däremot förstår jag inte skillnaden mellan att driva med ett lands majoritesreligioner och minoritesreligioner (om nu kristendomen ens är i majoritet här längre, snarare ett slags new age…). Du skulle knappast ifrågasätta om jag drev med en liten liberalnationalistisk ariosofisk minoritesreligion, som hyllade Thule och blot men helst såg att alla raser var vänner med varandra. Dock behöver det ju knappast vara så stor skillnad i ”ondska” mellan en sådan religion och mainstream, könsrollstänkande, Gudsfruktande islam. Det har nog mest med PK att göra, det där. Vi får nog erkänna att vi vill passa in och att likvärdigt ”onda” grejer skall behandlas olika beroende på den politiska trenden.

 2. tonionline · mars 8, 2008

  Vette katten om jag skulle klassa det där som att bli ”hotad till livet” för då tror jag att ganska många politiska bloggare skulle leva under dödshot dagligen, det gör dock inte mer rätt…

 3. Karin T · mars 11, 2008

  Long time no hear. Hur är läget på slätten egentligen?

 4. anders · mars 15, 2008

  Alltså, man får ju skilja på vad man eventuellt tycker är god smak och vad som ska vara tillåtet. Jag tycker varken Mohammedtjafset eller bajsande jävlar är angeläget eller kul. Däremot måste det vara tillåtet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s