Envis Clinton ger republikanskt guldläge

Clinton vägrar ge upp och på sina bara ben vädjar hon till det demokratiska konventets superdelegater att bortse från Obamas, visserligen inte förkrossande, men dock tydliga ledning. Käbblet om Floridarösterna, hot om överklagande och en allmänt utdragen primärvalsstrid riskerar att försätta Demokraterna i ett läge där den uppfattas som splittrade och ofrömögna att leda landet. Tiden att läka såren och bygga upp en ny bild kanske inte räcker till. Då har vi ännu en krigshetsande republikansk president att se fram emot de närmaste fyra åren.

Att splittringen är stor inom det demokratiska partiet visade sig när Clinton anhängarna skanderade McCain! MacCain! i sin utgjutelse av missnöje med hanteringen av de ogilitga rösterna i Florida och Michigan. Ju längre tiden går innan en presidentkandidat har utsetts, desto mer lär vi se av dylika tilltag.

I största allmänhet kan jag tycka att Clinton ägnat sig lite väl mycket åt smutskastning av Obama. Med diverse knep har hon försökt få honom att framstå som en ganska solkig typ utan några speciella kvaliteter. Demokraterna har således bäddat extremt illa för själva slutstriden.

Andra bloggar intressant om: Obama, Clinton, primärvalet, USA, politik, demokraterna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s