Från Ingerös synvinkel: att sjunka med proppar

Till skillnad från mig skriver Johan Ingerö fantastiskt roligt och träffsäkert. Visserligen är det lättar för honom, ty vem kan vara tråkig under devisen:

”Extremism in the defense of liberty is no vice. Moderation in the pursuit of justice is no virtue.”

Fanatism är så ändligt mycket roligare än det en småsossig miljömupp som jag själv någonsin kan ägna mig åt.

Idag blir det nästan hysteriskt roligt när han attackerar Anders Borg genom att benämna honom som en propp med hästsvans(även om han dock lånat den exakta formuleringen). Det blir liksom roligt från vilket perspektiv man än väljer att se det från. En synvinkel är att betrakta den borgliga kaskaden av utredningar och propositioner i syfte att för evigt förändra Sverige till neutralt uttryckt något annat. Denna rivstart i mångt och mycket dirigerad av Anders Borg…och är det någon som har släppt på proppen och låtit remissfloden välla ut genom land och rike så är det väl han.

Det andra sättet att se det på är att anta att han faktiskt är en propp, varför man då kan utbrista Tack Gode Gud föra tt det finns en propp i detta vansinne! Nej, istället ondgör sig Ingerö för att vägen till ett orättvisare samhälle liksom inte går tillräckligt fort, men som sagt ”moderation in the pursuit of justice is no virtue…”.

En sansad kulturpolitik, en ansvarfull ekonomisk politik där bland annat överdimensionerat försvar får ta sin del och ett balanserat förslag till fastighetsskatt är förstås inte fanatiskt nog….

Om man ska sänka en välfärdssat räcker det antagligen inte med att ösa in vatten baljan, proppen måste givetvis avlägsnas. See you att the bottom!

Adnra bloggar intressant om: Johan Ingerö, Anders Borg, regeringen, politik

PS Ingerös kritik om Borgs anonymitet är dock välfunnen och berättigad. Vad han tar för moderata uppdrag bryr jag mig nog inte riktigt om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s