Sex Blogg?

I normala fall rör jag mig nästan uteslutande inom den politska bloggosfären, med små utflykter i vetenskap, kultur och kändisskvaller. Andra typer av bloggar och bloggämnen finns det liksom inte tid att kolla upp. Teknikbloggar, internetbloggar, shoppingbloggar, modebloggar och sexbloggar är tämligen okända marker.

Tänkte mig ett litet test. Vad får jag upp om jag googlar på ”Sexblogg”?

Inte helt oväntat toppas sökningen av Bloggtoppen som tydligen har en dylik kategori. Där får man veta att bloggen Sex? är den mest besökta, vilket är en bedrift med tanke på att publicerat väldigt lite senast halvåret och ingenting sedan 19 mars! Konceptet är antagligen gångbart…Med utgångspunkt av rubrikerna i bloggen verkar den belysa ämnet på ett allsidigt och humoristiskt vis. Tvåan på bloggtoppen verkar handla mer om relationer och personlig utveckling. På femte plats hittar vi en blogg där sexnoveller publiceras.

Om vi återgår till google så hittar vi efter Bloggtoppen en ren porrhistoria, där det första man möts av är en tämligen avklädd trekant. Bloggaren berättar om vad han anser vara bra porr hittat på svenska sajter. Den ovan nämnda trekanten beskrivs som en tonårstjej som får sig en omgång av två äldre män…Jag tänker inte undersöka bloggen närmare…

Därefter kommer ett blogginlägg som handlar om sökoptimering och det faktum att onämnandet av sex i titel och inledning får en märkbar effekt i besöksstatistiken. Bäst är förstås att ha en sexblogg då behöver man inte skriva på ett halvår kunde vi konstatera ovan. Nästa googleresultat är ett exempel på detta och är ett blogginlägg med titeln ”Sex är bättre än blogg”. Klockrent förstås!

Därefter hamnar jag på sajten Pusha som vill pusha mig att besöka Sex blogg! som visar sig vara en nedlagd blogg. Det sjunde sökresultatet för oss till en företagsblogg JMW Kommunikation som ställer frågan vad vi klarar oss längst utan, sex eller sociala medier?

Sedan hamnar vi hos bloggaren Anine Bing som väl får betraktas som en modeblogg, men som publicerat ett inlägg med rubriken Tjejer och kravlöst sex, och som går ut på att förfäkta tesen att tjejer minsann också bara kan vara kåta…

PÅ nionde plats finner jag en professionell bloggare på Veckorevyn, Hannahs blogg och är av rådgivningskaraktär. Och där någonstans tar mitt tålamod med sexbloggarna slut. Rätt trist som väntat.

Men några ytterligare resultat bjuder jag på:

Nästa gång kollar jag upp modebloggarna, men utifrån ett helt annat angreppsätt.

Andra bloggar intressant om: bloggar, sexbloggar, bloggosfären, google, sökoptimering, sex, porr

PS Återstår att se om jag i och med denna artikel själv slår mig in på googlelistan..

3 kommentarer

 1. Molior · juni 20, 2008

  Tjena.
  Jo, vi låg tvåa där ett tag, dock måste jag påpeka att bloggtoppen inte har en kategori som passade oss bättre än just sex & samlevnad. Du glömde nog bort att kategorien även handlade om just samlevnad vilket alltså innebär relationer och förhållanden bland annat.

 2. Tina · juli 29, 2008

  Inspiration? Lust? Glädje? Har du en tråkig dag på jobbet, eller kanske i skolan? Läs min blogg och få fantasier som du delar med dig av hemma i sovrummet inatt 😉 Har du frågor ang. sex? Maila tillsammans2008@hotmail.com redan idag. Jag garanterar att du är helt annonym om du önskar det, och jag lovar att jag svarar på alla mail jag får in 🙂 Hoppas vi ses på bloggen! Berätta gärna för mig om vad ni vill att jag ska blogga om, fantasier eller tips? Så kan vi tillsammans skapa en mysig och inspirerande blogg att njuta av en regnig dag på kontoret 😉 kramar Tina ! 🙂

 3. Lyra · augusti 19, 2008

  Min favorit sexblogg är http://www.erikalust.com, hon skriver om sex, feminism, film och pornografi. Och jag älskar hennes film Five Hot Stories For Her.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s