Hinner man krossa integriteten före fortbollen?

Hinner man krossa integriteten före Sveriges match i fotbolls EM? Tja, det torde vara den helt avgörande frågan för de som finner det självklart naturligt att ge staten generella avlyssningsbefogenheter. För nu eller inom kort börjar den andra omgången debatt i riksdagskammaren  i ärendet om FRA-lagen. Allt pekar på att den går igenom. Federley den förmente frihetspatrioten har vikit ner sig och säger till Ekot att lagen nu är så bra som den bara kan bli. Konstigt, jag hade fått intrycket av att han inte tyckte förslaget var bra överhuvudtaget. Att problemet var att staten sanktionerar en myndighet att bedriva spionage på sitt eget folk och inte att det bara var på ett dåligt sätt som detta skulle utföras.

Det gamla latinska citatet” Quis fallere ipsos custodes?”(Vem ska vaka över själva väktarna?), får smått parodiska återklanger i det modifierade förslag som nu ligger på riksdagens bord. Kommissioner och råd och inspektioner i en salig röra av övervakningsmekanismer borde stämma till eftertanke. Om det hela ska omgärdas av så många säkerhetsrutiner kanske det är något fel i själva kärnan…!?

Precis som så många i bloggosfären sagt så kommer nu snart ett svek att ske av stora mått. VArför inte uttrycka det med Blogge Bloggolitos ord:

”Men till syvende og sidst är detta en fråga där du och övriga personer som kallar sig liberaler och säger sig värna demokrati och frihet måste ta ett högst personligt ställningstagande. Du måste rösta nej, du måste svika gruppen en gång till, du måste gråta och svettas lite till. Det finns ingen pardon, det finns inga ursäkter, det finns inga kompromisser, det finns ingen bekväm utväg. Anslut er till de tre som påstås modigt ha avgett förklaring att avslå propositionen – gör vad Dagny Taggart verkligen skulle göra, nämligen sparka skiten ur tyrannerna i riksdagsgruppen.”

Media: DN, DN, DN, Svd, SVd, Aftonbladet

Bloggat:Opassande, Erik Laasko, Strötankar och Sentenser, Jinge, Svensson. Erik Laakso

 Andra bloggar intresant om:, , , , , , , ,

SVAR: NEJ!!

Enligt Falkinge var voteringen avklarad 21.21 och fotbollen började ju redan före nio. Riksdagsledamöterna kunde dock gå från sitt sorgliga beslut och bänka sig framför tvapparaterna för att se ännu ett sorgligt resultat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s