Jag har segrat!!

Opinionen inom miljöpartiet har svängt otroligt snabbt när det gäller inställningen till EU. När jag gick med i partiet var jag ganska ensam om att ha en mer positiv inställning till Sveriges medlemskap och en av de få som röstade JA till EU då det begav sig 1994.

Länge kändes det som att denna linje blott företräddes av en cirka 5% av medlemmarna. Men de senaste åren har något remarkabelt hänt i denna fråga.

Under september månad har miljöpartiet haft en medlemsomröstning angående slopandet av utträdeskravet. Idag klockan 10.00 kom resultatet. Jag har segrat!! Cirka 55% av medlemmarna röstade Nej till att behålla utträdeskravet och därmed har partilinjen ändrats.

Ett modernt grön parti med förmåga till pragmatisk urskiljning tar så plats i svensk politik. Och ett sådant parti behövs sannerligen när så många och livsavgörande frågor måste handhas med finess och intelligens för att nå optimalt resultat. Världens läge är så prekärt att vi inte har tid att slåss för utopia och fajtas med väderkvarnar.

Vad som krävs är brett stöd och skarpa lösningar i en omvälvande tid. Chanserna för att miljöpartiet kommer att bli en viktig aktör i detta sammanhang har idag ökat markant.

Andra bloggar intressant om: EU, miljöpartiet, miljöpartiets medlemsomröstning

Annonser

4 kommentarer

 1. Ping: De Gröna, EU och interndemokrati « Jakop Dalunde
 2. leffe45 · oktober 6, 2008

  Kristdemokraterna gör en u-sväng om bensinskatten och ni
  om EU det är drag under galoscherna. Nu väntar vi på att V skall accepterar kapitalet.
  Vad som krävs är brett stöd och skarpa lösningar,,, vilket väl betyder att vi skall få betala 27 kr litern för bensinen samt skyhöga miljöavgifter. För den enda gröna vägen är ju att det ska svida i plånboken, tekniska lösningar tycks inte existera.

 3. joakimhorsing · oktober 6, 2008

  Inte sant leffe45!! Mp driver på för ökade forskningsanslag, utbyggnad av järnväg och vindkraft.
  Dock måste sådana satsningar stödjas av kraftfulla incitament. Besök gärna http://www.mp.se och se att tekniska lösningar visst existerar i vår politik.
  Vänligen,
  Joakim Hörsing

 4. Magnus Kristiansen-Modéer · oktober 24, 2008

  Grattis du har segrat, över…? Jorden? Afrika? Anständighet? Din väderkvarn är med stor sannolikhet verkligheten, det då menat i ett miljöperspektiv även om tankar om människor inte hamnar långt därifrån heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s