Skatta bäst som skatta sist i kvällens DUELL

Skatterna blev huvudtema i kvällens duell mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. Båda anklagade varandra för att ta till skatten i endera riktningen som universal lösning till uppkomna problem. I huvudsak kan man nog säga att det är Fredrik som skattade sist och därför bäst. Det är svårt att ta tillbaka en skattesänkning. Inkomst skatten är politiskt svårt att höja och fastighetsskatten är en allmännt bökig historia som vinner på att inte ändras igen. Återstår då förmögenhetsskatten, som av en viss Göran karaktäriserats som ”frivillig”.

Sahlin har påtagligt svårt att visa på vilka ändringar en socialdemokratiskt ledd regering är beredd att göra. Betydligt lättare är det att kritisera det som redan genomförts av alliansregeringen. De tydliga skillnaderna i motiv är inte alltid helt enkla att förmedla på ett pedagogiskt vis till väljarna. Bäst är att ligga lågt och låta missnöjet jäsa resonerar säkert Mona. Frågan är om hon är tillräckligt skicklig för att komma undan med det? I dagens opinion är det inget som pekar på att hon skulle misslyckas i alla fall…

Andra bloggar intressant om: duellen, KG Bergström, Mona Sahlin, skatten, Fredrik Reinfeldt, Politk

Media: DN, DN, Svd, Svd, AB

Annonser

2 kommentarer

  1. Snubbe · oktober 14, 2008

    Ju Sverige behöver verkligen högre skatt… Nej tack.
    Mona Sahlin har redan tidigare visat vad hon ska göra för sina skattehöjningar. Åka på privatresor och handla Toblerone för skattepengar. Hemsk person.

  2. Helena Palena · oktober 15, 2008

    Mona har inte så mycket att komma med mer än att i alla fall försöka likna en landsmoder – men först måste hon bli en tant:

    http://parnassen.wordpress.com/2008/10/13/sahlin-ar-tantlik-ar-hon-stylad-for-att-se-ut-som-en-landsmoder/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s