Tankesmedjan Adam&Gry

Sex till tio varje vardag sänder tankesmedjan Adam&Gry live från en känd radiokanal. Det är hög tid att uppmärksamma och granska denna kakafoni av spridda intellektuella skurar. Vad är det egentligen som de levererar? Bloggen joakim Hörsing har börjat sin bevakning.

I detta inlägg ska vi söka betydelsen i själva programstrukturen genom interrogrativ och retorisk implicitet.

  • Vad står den systematisk mobbningen av Praktikant Malin för? Ligger betydelsen i själva akten i sig eller som en satirisk anspelning till Idol?
  • Tävlingen som går ut på att man kan äga Adam Alsing – har det en juridisk klangbotten eller är det blott en avledning till att ”äga fett”(lägg i så fall märke till hur en viss dubbelbotten smög sig in där, viktväktare till trots..)
  • Vad står mantrat ”ice ice baby” för? En drogliberal agenda eller en religös fluktuation med Vanilla som messiasgestalt?
  • Wiklunds primalskri – ett subliminalt förespråkande av en viss terapiform eller grundbulten i en ny existensialism?
  • Alex Schulman?????????????
  • Anders Timell är han tesen, antitesen eller självaste syntesen?

Ja, vad tror ni. Är Adam&Gry en spirande kult, en livsåskådning eller en politisk inriktning? Min rubrikantyder att jag själv är benägen att tro det sistnämnda. Det är upp till mig att leda det i bevis framöver.

I dagens program var det tämligen uppenbart att hårdare straff för brottslingar förespråkades, liksom åsikten att kriminalitet i själva verket är en sjukdom. Tankesmedjan pekade på den innboende konflikten mellan ståndpunkterna utan en ansats till att lösa problematiken. Meditera gärna över vad det betyder…

Andra bloggar intressant om: Adam och Gry, Adam&Gry, Adam Alsing, Gry Forsell, Äntligen Morgon, Mix Megapol, radio, ironi, satir, kriminalitet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s