Surfing the Bloggosfär

Jag har inte varit så aktiv på ett tag i bloggvärlden så jag tänkte ägna en stund till att surfa omkring bland svenska bloggar, företrädesvis politiska.  Som vanligt utgår jag från intressant.se.

Bloggen Dick Erixon vilar lätt på hanen och skjuter iväg en salva mot Newsmill för islamismkritisk censur. Jag i min idoghet kollar upp det felaktiga påståendet innan jag ens läst att herr Erixon uppdagat sammalunda. Frapperande med Erixon är att dett anumera tycks vara en blogg utan kommentatorsfält…Är det ens en blogg då?

En blogg som man kan kommentera är Lars Ewald Lenka  som modigt deklarerar sin böjelse för den polyamorösa livstilen. Givetvis går det att tolka inlägget ironiskt och då som en kritik mot bland annat Grön Ungdoms förslag om antalsneutralt äktenskap. Bland annat skriver de:

”….utan istället vara en ny lagstiftning där alla samlevnadsformer värderas likvärdigt. Juridiskt och ekonomiskt skydd inte ska vara avhängigt en romantisk, sexuell tvåsamhet.”

Grön Ungdom får medhåll av bland annat Mufaren Fredrik Axelsson.  För några klargörande och diskussion kan ni gå hit

Bloggaren Svensson skriver från  och konstatera att några kravaller är det inte tal om. Nice.

Yastory uppmärksammar bloggen Stuff White People Like och noterar intelligent att dessa vita människor också gillar topplistor. Är det i grunden en rasistisk blogg? Jag menar tänk en annan blogg om en annan kulör eller en annan religion…

Försöker ta mig in på nykomligen Bodströmsamhället men webbläsaren hänger sig.

Häpen kan jag se att jag genom att besöka Erik Laaksos blogg får en indirekt kommentar angående Erixons val att inte tillåta kommentarer. Vid ett möte på handelskammaren ger tydligen Erixon en fullgod förklaring. Snacka om bloggosfärens interaktivitet.

Bloggen Röda Malmö kommenterar som så många andra G20 mötet i London. Ronny är en smula skeptisk och undrar om dessa biljoners biljoner verkligen existerar eller om det kanske bara är något slags magiskt trolleritrick. Svaret ligger förstås i frågan: Vad är pengar?

Avslutningsvis lyckas jag ta mig in i Bodströmsamhället och ser att det pratas fotboll. Stackars Svennis har fått sparken igen. Denna gång från Mexicos landslag.

Andra bloggar intressant om: bloggare, bloggosfären, Grön Ungdom, Äktenskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s