Fredrik den Store

fredrik_reinfeldt_low_s2”Nu är Sverige blått”, utropar den liberale bloggaren Frykman, som kommentar till den senaste Demoskop  undersökningen.  S rasar ihop som ett korthus och över land och rike drar Fredrik och de blå segerrusiga fram. Vad ska man säga? Peter Andersson är förstås tämligen bekymrad. Hur kan det komma sig att i den värsta krisen i mannaminne så växer sig det stora regeringspartiet osannolikt starka? Anderssons svar är de naturliga – negativ press, svagt ledarskap, skandalerna och bristen på en inspirerande framtidsberättelse.

Janne Petterson noterar det faktum att trots att alliansen leder i opinionen så är det faktiskt den röd-gröna koalitionen som kan bilda regering. Detta eftersom C och Kd faktiskt ramlar ur riksdagen,vilket också Edvin uppmärksammar och påtar sig rollen som glädjedödare( för somliga)

Leif Gripestam menar att att något skett i folkdjupet som gör att Moderaterna fått den trovärdighet som tidigare tillfallit S. Han härleder en del av detta till ”debaclet” om vem som ska regera med vem i höstas och där Mona fick vika sig för V. En annan blogg menar att det är på av samarbetet med ”kommunisterna” som S nu tappar.

En blogg som snarare vill hänskjuta förklaringen till M-framgångarna till partiets egen förträfflighet snarare än motståndarens uselhet  är Kent Person, som uttrycker sig så här:

”Jag är övertygad om att det finns förklaringar till de starka framgångarna moderaterna nu har. Det handlar om politiskt innehåll med hög trovärdighet. Vi har som parti lagt mycket kraft på att förnya vår politik och dess innehåll.”

Även de Moderata Karamellerna vill vrida perspektivet till att handla om en Fredrik och Anders effekt snarare än en Wanja-Mona effekt.

En Sosse i Landskrona påpekar SD:s framgång och för samtidigt ner resonemanget på en lokal nivå. Hans rubrik M+FP+SD måste rimligen vara hämtat ur egen erfarenhet och inte en anspelan på att de skulle bilda majoritet i riksdagen.Emellertid kan man inte bortse från det obehagliga i SD:s frammarsch.

Morgan Lindqvist uppmärksammar Aftonbladets lite udda redaktionella behandling av dagens nyhet, vilket dock verkar ha ändrats under dagens gång. Hann inte själv se detta fenomen, men om det är korrekt är det ju märkligt mot bakgrund av debatten om LO:s inflytande på AB.

Tror att jag snart snuddat på alla aspekter och åsikter om ämnet – utom en förstås….! Ser om jag kan hitta en blogg som uppmärksammar den enda ljusglimten.

Nej det verkar inte så. Jag får säga det själv: miljöpartiet går starkt fram och är nu det tredje största partiet!!

Andra bloggar intressant om: opinion, politik, Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt, Moderaterna, Media, LO, Wanja Lundby-Wedin, Sverigedemokraterna, Aftonbladet, miljöpartiet

Annonser

2 kommentarer

 1. Emil · april 4, 2009

  Vilken total hycklerska och vindflojel Mona Sahlin ar.
  Forra veckan gav hon sitt fulla stod till Wanja innan hon ens visste resultatet av revisorernas utredning och nu ar allt Wanjas fel.
  Det forlorade fortroendet inom LO ar givetvis Wanjas men Mona Sahlin ar helt ansvarig for Socialdemokraternas tillbakagang.
  Hennes enfaldiga dagispladder pa alla omraden ar skalet till Socialdemokraternas forlorade fortroende, Wanjas betydelse for det ar marginellt..
  Nu kommer Mona Sahlin med kvalificerat skitsnack for att skylla sitt egna inkompetenta handlande pa Wanja.
  Sparka ut henne omedelbart en sadan hycklerska har ingen plats i svensk politik

 2. Ping: Wanja Lundby-Wedin kommer avgå från LO i morgon | Jinges web och fotoblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s