Fredrik Förför Folket

Enligt Synovates mätning om man som enskild gynnas av regeringens politik visar att alltfler säger sig bli just det – gynnade. De flesta av dessa hänvisar till skattesänkningarna som innebär mer pengar i plånboken. Yttre faktorer som ekonomiska kris och lågt ränteläge spealr antagligen också högst väsentligt in.

Ekvationen är ju på ett sätt väldigt enkel:

Du har jobb= du gynnas – Du har inte jobb=du missgynnas.

Gynnsamhet likställs förstås med att få mer pengar. Pengar som relativ lyckofaktor ökar i tider av ekonomisk kris. Känslan av att vara gynnad stiger oss dem som lcykan ler emot. Baksidan av myntet är det omvända också gäller. De 25% som känner sig missygynnade känner sig allt mer marginaliserade. Så förför regeringen massorna och bygger sina samhällsklyftor.bröd

Detta funkar tills den dagen orättvisorna kryper in på skinnet och kretsen av missgynnade vidgar sig. När drogerna breder ut sig och kriminaliteten stiger och de gynnade konfronteras med misären. Då inser de gynnade att läget inte är så gynsamt längre, kanske inte ens var det då, under Fredrik den Stores första regeringsperiod.

Fast så långt ska det väl inte gå, bättre att rösta bort regeringen Reinfeldt om ett år, eller hur?

Bloggat: Kent Persson, Svensk Historia, Christer Sörliden, Åsiktsmaskinen, Niklas Frykman,Iocutus, Monica Green, S-buzz, Röda Malmö, Göran Pettersson, Mats Engström, Dagens ilska, Mitt i Steget, Who is John Galt, Peter Andersson

Andra bloggar intressant om: Opinion, synovate, Reinfeldt, regeringen, politik, skatter

Stöd Vaccinationsuppropet – Läs mer här

vaccinationsupprop

Annonser

3 kommentarer

 1. Christian · oktober 8, 2009

  Att en gynnas är ju inte med automatik samma sak som att en annan missgynnas. Men från ”de rödgröna” är det ett evigt tjat om att sjuka och arbetslösa missgynnas.

  Förvisso är det sociala skyddsnätet viktigt, men det är också viktigt att skillnaderna på att arbeta (=bidra) och att inte bidra finns. Ett drägligt liv ska alla ha rätt till, men de som jobbar måste ha det avsevärt bättre än de som inte gör det.

  Om det inte var så, så skulle det ju heller inte finnas något incitament att arbeta.

 2. joakimhorsing · oktober 8, 2009

  Jag skrev att känslan av att missgynnas ökar som baksida av det mynt som är att andra gynnas. Lyckan är i detta avseende relativ.

  Annars är det nog som du säger att det inte finns en direkt automatik i sambanden mellan begreppen. Detta innebär ju inte att det inte i just detta fall faktiskt förhåller sig så.

 3. whoisjohngaltse · oktober 8, 2009

  Aha, så politikens uppgift är att jämna ut skillnader så att den som har mindre inte tar till våld av avund inför den som har mer? Det låter ju… sympatiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s