Maria Ferm i Östergötland kritiserar regeringens politiska spel i klimatfrågan

I helgen hade Mp Östergötland medlemsmöte. På dagordningen stod bland annat fastställandet av regionprogram för nästa mandatperiod.

IMG_6014

Höjdpunkten var förstås när Maria Ferm kom och pratade om Grön Ungdoms prioriterade frågor:

  • Klimat
  • Jämställdhet
  • Integritet

MariaFerm3bMaria Ferm hade förmågan att både entusiasmera till en bra diskussion och hålla ett välbalanserat anförande flytande.

Beträffande klimatfrågan pekade hon på toppmötet i Köpenhamn som väldigt avgörande. Hon kritiserade Fredrik Reinfeldt för att dämpa förväntningarna på vad som kan åstadkommas som en medveten politiskt strategi.

– ”Vi har inte tid för politiska spel”, sa Maria Ferm

Ett sorgebarn som hon också pekade på var Förbifart Stockholm. Det blir snudd på parodi när regeringen med Andreas Carlgren i spetsen försöker göra ett motorvägsbygge till en klimatåtgärd. Tur att de flesta inser det absurda, konstaterade Maria Ferm.

IMG_6018

 

 

 

 

 

 

När det gällde jämställdhet valde hon att lyfta frågan om en samtyckeslagstiftning. Hon konstaterade att svårigheten med bevisning i vårldtäktsmål kvarstår, men att en sådan ändring kan bidra till nödvändiga attitydförändringar.

En anna viktigt sak är att miljöpartiet som enda parti också valt att diskutera mansrollen. Ett ojämställt samhälle är inte bara ett problem för kvinnor och förlegade könsroller är dåligt för alla.

Rörande integritet påminde Maria Ferm om att FRA-lagen ska upp till beslut den 14 oktober. Miljöpartiet måste vara glasklara på att signalspaning i kabel inte är okej och att kampen mot övervakningssamhället måste fortsätta.

Andra bloggar intressant om: Maria Ferm, Grön Ungdom, regeringen, politik, FRA, integritet, Klimat, Reinfeldt, Förbifart Stockholm

Annonser

En kommentar

  1. Maria Ferm · oktober 11, 2009

    Det var jättekul att besöka er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s