Klen Opposition i FRA-debatten

Så långt in i FRA-debatten är oppositionen en besvikelse. Det känns som att opponenterna knappt ens läst lagen. Peter Rådberg är svävande och klart ute på hal is och S bara klagar på formfrågor.

Denna diskussion är allt för viktig för att miljöpartiet ska stå och säga att bara för att någon kan göra något så ska det förbjudas. På dessa boliner bör förstås brödknivar genast förbjudas.

Istället borde man förstås försöka beskriva skillnaden mellan  signalspaning och bruket av brödknivar . Med en brödkniv kan man skära bröd utan ha ihjäl någon, men en effektiv sigalspaning kan inte bedrivas utan att integriteten kränks. Lagen anger en mängd restriktioner som ger intryck av att man ganska preciserat ska signalspana på en given målbild.  Och att det är sådana uppdrag regeringen och försvarsmakten kommer att ge. Detta tror jag är en schimär. Givetvis kommer uppdragen också handla om att identifiera och därmed avsöka sigaltrafiken. Varför annars prata om sökord och att en underrättelse i efterhand ska ges?

Detta kan inte annat betyda än att staten kommer att läsa sina medborgares post utan att direkt misstanke om brott föreligger.

Media: DN, SvD, AB, AB

(Uppdatering: 14.07 kommer Alice Åström in på det väsentliga!!)

Andra bloggar intressant om: FRA-lagen, regeringen, oppositionen, Alice Åström

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s