Partiledardebatt:Reinfeldt och svenskarnas Plånbok

I dagens partiledardebatt försker Oppositionen lyfta viktiga frågor om arbetslöshet, ökade klyftor i samhället och skenande klimathot. Svaret från Reinfeldt löd:

”Svenska folket vill veta vad som påverkar hushållsekonomin”

När, som Mona Sahlin, påpekar barnfattigdomen ökat med 50%, så är det oron för minskade privatekonomiska ramar regeringspartierna vill att vi ska ha fokus på.

När regeringens politik så flagrant gjort de redan välbeställda rikare och så utomordentligt konsekvent gynnat de med arbete framför de sjuka, de arbetslösa och de som gått i pension, vill Reinfeldt&Co att vi ska dra fram plånboken och fortsätta räkna sedlar ännu en mandatperiod.

Maria Wetterstrand summerar briljant denna mandatperioden genom att likna den vid en fest där bara vissa blivit inbjudna medan andra inte ens fått ett inbjudningskort.

Andra bloggar intressant om: partiledardebatten, regeringen, Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, politik

3 kommentarer

  1. Birgit · oktober 14, 2009

    De som ägnar sig åt att särbehandla folk och folk är S. Bodström är det senaste exemplet på väldigt många tidigare. Som sosse har han rättigheter som inga andra får ta sig. Lägenhetsaffärer, kontokortsklipp, anställning av familjemedlemmar i hemliga urvalsprocesser, gynnande av firmor med s-sympatier i upphandlingar. Det har vi fått leva med. Det är vi urtrötta på. Vi är också trötta på S alla försök att sopa under mattan, dölja och bagatellisera de egna misstagen. Bort med den här parti-eliten och skapa en ny fräsch socialdemokrati så kanske ni vinner val. Med den här gamla trojkan hoppas jag att det är kört.

  2. joakimhorsing · oktober 14, 2009

    Man kan ju alltid rösta på miljöpartiet om man vill ha ett fräscht rödgrönt alternativ…:)

  3. alltidaldrig · oktober 14, 2009

    empati eller egoist. Vindarna i Sverige går i jaget och ingen annan. Jag hoppas verkligen att man tänker på morgondagen när man röstar nästa år. Det kan vara du nästa gång i arbetslösheten eller sjukdomen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s