Fler sugs ner i det virtuella sexträsket

Sexbloggar och sexsajter får en stadigt ökande skara besökare uppger SvD idag. 17% av den vuxna internetbefolkningen säger att de glider runt på diverse sexhak och porrnästen. Av de unga männen är det en tredjedel som hänger sig åt denna aktivitet, vilket får bloggaren Henrik Alexandersson att krasst konstatera att 2/3 av unga män ljuger när de svarar på undersökningar.

Gruppen kvinnor ökar mest.

Vad ska man säga om detta? Inte konstigt är väl en respons, med tanke på den extrema tillgängligheten. Så länge jag har bloggat har de vanligaste sökorden på Bloggportalen haft ordet sex med i sin sekvens. Det syns också på bloggtoppen där sexbloggarna letat sig upp i toppskiktet tillsammans med modebloggar och kändisbloggar.

Det finns förstås en hel del djuplodat att säga om denna företeelse, men i detta inlägg nöjer jag mig att peka på att med ökad tillgänglighet följer en ökad risk för missbruk. Att jämföra med nätpoker, onlinespel, alkohol och andra typer av stimulantia som vissa klarar av att hantera utmärkt medan andra får stora problem.

Vi människor måste nog tidigt lära känna oss själva och vilka risker vi utsätter oss för i överflödssamhället med alla dess frestelser. Skolan har här en uppgift att fylla tror jag.

Media: AB

Andra bloggar intressant om: beroende, porrsurfing, sex, frestelser, skolan, sexbloggar

Annonser

3 kommentarer

 1. Patello · oktober 21, 2009

  ”Skolan har här en uppgift att fylla tror jag.”
  Rätta mig om jag har fel nu, men jag kan tror mig minnas en undersökning som presenterades för kanske en vecka sedan som visade på att sexualundervisning i skolan var mycket oeffektiv.
  Ge mer ansvar åt föräldrarna tycker jag! Jag vet att detta är väldigt svårt att genomföra praktiskt men detta måste ändå vara det bästa alternativet.

 2. joakimhorsing · oktober 21, 2009

  Tänkte egentligen inte alls påsexualundervisning i det här sammanhanget utan mer om en allmän självkännedom och ett stöd till självförverkligande.

  Men för att gå in i den debatten så vill jag hävda att det är viktigt att unga människor får en undervisning som är oberoende föräldrarna. Detta gäller nog i synnerhet sexualundervisningen.

 3. G.D · oktober 21, 2009

  Det kan dock även vara så att män och kvinnor kan ha gått över ifrån att köpa tidningar och filmer med pornografiskt material till att söka efter det på internet. Exempelvis i England har man märkt en drastisk nedgång i försäljningen av ”herrtidningar”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s