I kväll tar MP fajten mot Sverigedemokraterna

I kväll klockan 18.30 i Kristianstad debatterar Miljöpartiets regionråd i Skåne, Anders Åkesson med Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder.

Åkesson skriver på sin blogg om varför han ställer upp i en sådan debatt:

  ”I dryga 3 år har jag suttit i samma fullmäktige som SD och tagit del av deras politik som på nästan alla områden är ogenomtänkt och populistisk De saknar i princip trovärdighet på de flesta politikområde.
 
 
 
 
 

Ett exempel på dettat är deras agerande vid senaste regionfullmäktige som avhandlade budget 2010 för Region Skåne, så var deras budgettext näst in till totalt identisk med deras budgetförslag för 2009. I princip innebar deras förslag av bl.a slakt av kulturarbetet / jämnställdhetsarbetet / kollektivtrafiken.

 De har en strategi att inte redovisa detta öppet. Jag är övertygad att det är väsentligt att vi markerar mot SD och jag ser det som nödvändigt att vi redovisar att deras politik, inte bara på integrationsområdet, är en politik som leder till stagnation och utanförskap på alla sätt. ”

 

I SR P1 hölls en minidebatt som försmak och debattörerna plus en kritisk socialdemokrat intervjuades.

Det blev väldigt tydligt att SD kommer att undvika sakfrågorna och satsa helhjärtat på ett frontal angrepp på MP. Det blir väldigt viktigt för Åkesson att hänga i sakfrågorna och peka på att SD undviker att ta debatten om hur deras politik slår mot alla svaga grupper i samhället.

SD är ett parti som applicerar sin främlingsfientlighet på all områden även när det leder till vad som borde vara absurda konsekvenser även för deras likasinnade.

Socialdemokratens argument att debatt inte är ett väsentligt demokratiskt redskap var bara ytterst märkligt. Därmed inte sagt att det kan finnas andra goda skäl till att undvika att debattera med SD.

I Skåne torde det vara ställt bortom varje tvivel att en debatt mot SD måste tas. Ett 10-20 procent parti kan naturligtvis inte stå oemotsagda!

GO GO GO Anders!!

Tidigare har Åkesson debatterat med Björn om Rätt för papperslösa till Vård:

Inslag inför debatten:

Bloggat: Anders Åkesson, Politiskt inkorrekt, Friskyttekompaniet

Media: Sydsvenskan, HD, HD, Kristianstadsbladet

Andra bloggar intressant om: Anders Åkesson, Björn Söder, Sverigedemokraterna, Miljöpartiet, demokrati, Kristianstad, Skåne, politik

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s