Alla dessa pappor…

…som väljer att tillsammans med sin partner prioritera familjens ekonomi istället för sina barn och på sikt ett mer jämställt samhälle.

Dessa pappor har enligt uppgift blivit en smula bättre och tar nu ut 34 föräldrardagar i genomsnitt för barn under 2 år. För barn äldre än 2 blir siffran än blygsammar och hamnar på 15 dagar.

Varje familj är unik och ingen specifik familj kan dömas utifrån hur just de har löst sin situation, men på aggregerad nivår är det ett problem. Sifforna gör det högst sannolikt att vissa fäder ”tvingas” göra val som man sedan ångrar och att vissa kvinnor hindras i sin arbetslivsutveckling.

Läs gärna pappabloggens fundringar här

Till viss del ska samhället genom ekonomiska styrmedel underlätta för ett jämställt samhälle som prioritera sina barn, men det måste också vara så att värderingen av ekonomisk köpkraft får en minskad betydelse.

Människor kan utan att blinka betala av jättelån för bilar, båtar och sommarstugor och som givetvis sänker den vardagliga köpkraften högst betydligt. Men att offra detta ekonomiska utrymme för att ägna sig åt sina barn verkar stört omöjligt…suck.

Bloggat: Nathalie, Columbus, Ingen är perfekt

Andra bloggar intressant om: föräldrardagar, föräldrarledighet, privatekonomi, jämställdhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s