Maria Wetterstrand och Opinionen

Maria Wetterstand går hem i storstäderna uppger aftonbladet. Nästan var femte väljare kan tänkas rösta på MP i kommunvalet i Stockholm. Detta innebär med stor sannolikhet maktskifte. Precis som i Uniteds mätning går även V hyggligt medan S ligger på låga siffror.

Ännu en opinionsundersökning att ta med en nypa salt, men visst är det roligt!

Andra bloggar intressant om: Maria Wetterstrand, miljöpartiet, Stockholm, opinion, valet 2010

Annonser

6 kommentarer

 1. http://www.emilberg.blogspot.com · februari 4, 2010

  Är det inte lite dåligt självförtroende av en miljöpartist att falla i kvällstidningsfällan och tro att det är en av rören som är den främsta orsaken till att det går bra i Stockholm. Jag skulle nog hävda att det finns en stor välbärgad medelsklass som tycker att det är lita lagom radikalt att tycka att man ska värna miljön. Klasstillhörighet är fortfarande avgörande för partival i Sverige och Miljöpartiet passar väl som hand i handske för denna grupp (medelklassen). Detta kanske vi mer vänsterut ska vara lite tacksamma för idag då det uppenbart är sådana som annars högst troligen skulle röstat borgerligt.

 2. Populisten · februari 4, 2010

  Vad det är kul att du börjat blogga så pass mycket igen Joakim! Uppfräschad site också, snyggt!

  Alltnog. En ärlig fråga från en som alls inte gillar Wetterstrand: Vad är det som gör henne till en väljarmagnet? Jag tycker bara hon framstår som otrevlig och bjäbbig i debatter. Som en ilsken foxterrier ungefär.

  Maktskifte i huvudstaden tror jag inte på. Sossarna rasar mer än MP ökar, men bleve det skifte vore det onekligen intressant att se hur S skulle psykologiskt hantera att inte vara överlägset större än ”stödpartiet”. Jag undrar om de verkligen skulle klara av att gå in i ett sådant samarbete.

  Ovanstående har f.ö. rätt. Det är röster från salongsradikalerna ni får nu. Däremot är jag inte övertygad om att de annars skulle röstat borgerligt, en hel del tillhörde nog tidigare den akademiska kommunistkadern.

 3. joakimhorsing · februari 4, 2010

  Emil: Nej jag tror inte att det är Marias förtjänst utan vår förträffliga politik. Att Maria med sin kompetens och saklighet bidragit till MP’s ökade förtroende är jag dock tämligen säker på.

  Tror att en del av de skyhöga siffrorna på södermalm kan ha något att göra med ditt resonemang, men är knappas förklaringen att vi går framåt brett i storstäderna.

 4. joakimhorsing · februari 4, 2010

  Populisten: TACK!! Det var roligt att höra att du uppskattar min ”comeback”

  Angående Maria, som jag sa till Emil, jag tror hon uppfattas som rak och ärlig och kompetent och som sällan hemfaller åt smutsig retorik i debatter med andra. Hon är duktig helt enkelt och många svenskar uppskattar det.

  MEN som jag också sa, det är knappas hon som ligger bakom framgångarna. Maria har varit språkrör i snart 8 år och fått dras med med många dåliga opinionssiffror.

  Mvh,
  Joakim

 5. Schwanhof · februari 4, 2010

  Då är det bara synd att hon inte kommer att få vara kvar som språkrör efter valet utan bli minister och i den rollen kommer hon totalt dominera bort vilka som än tar över efter henne och Peter.

 6. )O( · februari 5, 2010

  Innebörden i MP:s höga siffror är att 10% av väljarkåren är okunniga om villkoren för elproduktion och elkonsumtion i Sverige, samt en lust att verka ansvarstagande genom att tvinga andra människor till anpassning. MP:s politik går ut på att Sverige ska skjuta sig själv i foten. Notera att 90% av väljarkåren inte röstar på MP. Hon uppfattas som rak och ärlig av klimattroende, vi andra finner henne skrämmande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s