Världens undergång? Nja men kanske tidningsmedia…

Diskussionen kring Carolas uttalanden på Haiti i Aftonbladet är fullständigt bisarr. Rubriken ”Svensk biskop:Carola har fel” har väl den totala ”peaken” både på en teologi som tar sig på för stort allvar, men framförallt på en nyhetsvärdering som inte bara tangerar det futila utan som verkar tävla om att bli ett brittiskt humorinslag alá Monty Pyton. 

Den verkliga undergången verkar ligga närmare tillhands att spekulera om vad gäller svenska tidningsmedia än om planeten tellus. Ur det perspektivet blir det begripligt att ställa idiotiska frågor i stil med:Kommer jorden att gå under? och ge svarsalternativen:

 1. Ja om 100 år
 2. Ja lite senare
 3. Nej

I en hotad branch är det viktigt att skapa interaktion på så låg nivå som möjligt. DN meddelar idag att man varslar 120 anställda. Så vitt jag förstått handar det om i huvudsak redaktionell personal. Bloggen Elmertoft pekar på att Svd nätupplaga har mer karaktären av skvallertidning och innehåller mer reklam än DN.

Enligt marknadslogiken skulle detta leda oss än djupare in i uppenbarelseboksjournalistiken. Och på sikt de seriösa mediernas undergång och detta betydligt snarare än om 100 år.

Andra bloggar intressant om: haiti, Carola Häggkvist, Media, varsel på DN, jordens undergång, teologi

Annonser

4 kommentarer

 1. G-E-O · februari 4, 2010

  Gå in på SVD och sedan DN – jämför antal annonser. Vilken har flest?

 2. notousacom · februari 6, 2010

  Hej, tro eller inte troCarola har rätt…Islam sa det..Islam beskriver det också…
  Gud sa:- alla ska komma till mig..domedagen finns…Och goda- de som tro på gud och på domedagen och de gör bra jobb på jorden…..Onda som vill döda , förstöra och kriga mot Guds lagar och regler…
  Gud lovar ett paradis och ett helvete….Människan som bestämmer!!
  De kan inte se hur allt arbetar och funkar, sa Gud…
  De som vill förlåtelse ,de får det..de som går vidare med dumheter ,ska de ångrar sig.. Carola har rätt..Tro eller inte tro..Islam har talat mycket om den här dagen…Islam har beskrivit den också..Den dagen är lång och vacker och underbar ..Man ska fräffa sin God..Alla döda vaknar, alla blunda öppna ögon, alla sjuka blir friska, alla gravida kvinnor får missfall, hav och berg röra på sig…

  Ser de hur alla djur arbetar och funkar, sa Gud…Tänker de hur alla träd växer och ler, sa Gud..Ser de hur allt och alla lever och andas, sa Gud

  Den dagen kommer Jesus och Muhammeds barnbarn–almehdi– till jorden- till Jerusalem..

  Jesus som bäbis talade till folk och sa : Jag kom från Gud, förklara Islam..Mariam Bent Aumran,Hette Jesus mamma Maria i Islam—Aumran– är Marias pappa..Marias bror är profeten Mosses och den andra bror Haron…Araber och Jesuss och Marias folk (stora familj) är släkt..(kusiner)……!!

  Alla djur tittar på Guds ljus på den sista dag på jorden..Solen försvinner och vinden blåser..

  Jag ska vara med min Gud idag, sa Jesus..Gud, förlåta de ,de vet inte , sa Jesus..

  Var är Jesus nu??.Var är Mariam nu??..

  Gud, förlåta mig, Gud ,hjälper mig, Gud, älska mig. Jag kommer till dig. Gud, Förlåta min mor och far ,ta hand om de, låta de vara i din paradis..

  Tack Gud, du har skapat allt och alla, Gud tar allt och alla..

  Mosses , Jesus och Muhammed har bevisat att Gud finns. Tro eller inte tro.

  Gud förlåter och förlåter..Be om förlåtelse och du ser att Gud ska hjälpa dig och älska dig..

  OBS, Sura -al infitar 81- och -altekwir 82- i Islam -koranen förklarar en del..Tack ..MVH och Gud ska vara hos er.

 3. joakimhorsing · februari 6, 2010

  Tack för din kommentar och din omtanke!

  Jag är bara inte troende på det direkta sätt som du och Carola är.

  Men även som troende bör man vara försiktig med hur man tolkar sina skrifter. Vare sig Bibeln eller Koranen talar om Haiti så vitt jag vet.

  Vänligen,
  Joakim

  • notousacom · februari 7, 2010

   Hej , Tro eller inte tro. I kristendom och Islam har hänt mycket som beviser att Gud vill tala oss om att. Gud finns.Mosses har talat med Gud…Tro på Gud..tro på domedag..tro på ett bra arbete på jorden..De tre saker måste man ha när man ska se Gud..

   Tänk på det och tänk på alla och alla hur det ,den lever och andas…ni kan aldrig räkna vad det finns för mat på jorden,sa Gud..Vi ska dö och sen då?..Vi kom här på jord, hur och varför,..De som arbetar med jorden och rymden säger att det måste finns Gud som skötar allt(hur funkar allt och alla)..Islam har talat om allt..politik, ekonomi, historia, fred, krig, moral, ansvar, samvete..säkerhet, solidaritet, stabilitet m.m ..

   Tro eller inte tro…Tack…MVH…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s