Det blir folket som stoppar Vägen!

Idag kom så uppgörelsen mellan S, V och MP angående Förbifart Stockholm. Det blir folket eller mer precist medborgarna i Stockholms län som i en folkomröstning kommer att stoppa den gigantiska klimatbomben. Ur de rödgrönas pressmeddelande:

Folkomröstningen ska hållas den 23 september 2012. I omröstningen ska samtliga invånare i Stockholms län kunna ta ställning mellan två alternativ: Ett förslag om att bygga ut kollektivtrafiken med nya spår, tunnelbana och stationer samt det andra förslaget om att bygga en ny nord-sydlig motorvägförbindelse i Stockholms län, kallad Förbifart Stockholm. Båda alternativen har samma investeringskostnad. 

Båda sidor i folkomröstningen ska ges likvärdiga möjligheter att nå ut med sitt budskap. Vi föreslår att två kampanjorganisationer bildas som ges lika resurser för att kunna bedriva sin kampanj. En statlig utredning med en särskild utredare tillsätts efter valet för att ta fram en lösning som bygger på kollektivtrafik. 

Det blir således två tydliga alternativ. En framtidsinriktad, modern och smart kollektivtrafiksatsning mot en mossig och klinmatvidrig betonglösning. Vad tror ni folk kommer att rösta på?

Ja, det var en retoriskfråga. Hade Stockholmarna förnuft nog att rösta fram trängsleavgifter lär detta inte bli några som helst problem.

Bloggat: Emil Broberg,Tokmoderaten, Mats Engström, Ring Broman, Andersson

Media: DNAB

Andra bloggar intressant om: rödgrön, rödgröna samarbetet, Förbifart Stockholm, klimatet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s