Nu kommer Ostlänken!

De rödgröna redovisar idag på DN debatt sina ambitioner för järnvägstrafiken fram till 2021. Så här inleds artikeln:

”Vi är överens om den största satsningen på järnvägsnätet sedan utbyggnaden av stambanorna i slutet av 1800-talet. Totalt vill vi öka investeringarna med 120 miljarder kronor fram till år 2021 – en fördubbling jämfört med regeringens järnvägsplaner. Vår uppgörelse innebär att vi börjar bygga höghastighetsbanor i Sverige. Trots järnvägssatsningen minskar vi inte den ram för investeringar i vägar som regeringen föreslagit.”

I denna satsning ingår den så kallade Ostlänken, en höghastighetsjärnväg mellan Linköping – Stockholm.

I Östergötland finns en bred politisk enighet om att detta är en avgörande framtidssatsning för länet. Därför känns det som miljöpartist extra roligt att det är de rödgröna som har den politiska kraften att se till att detta också blir verklighet. Den nuvarande regeringen har förstås fallerat på alla områden som har med kollektivtrafik att göra.

Kent Persson(M) kritiserar det rödgröna förslaget och säger att det är ett ruttet ofinansierat valfläsk. Ankersjö sjunger på samma tema. Persson och Ankersjö kanske kan lugna sig till på måndag då den rödgröna skuggbudgeten kommer att läggas. Den liksom de kommande statsbudgetarna kommer att ha en ansvarsfull finansiering.

För en annorlunda kritik se hit

Bloggat: Emil Broberg, Reflektioner, Ulrika Falk, Mats Sander, Lasses blogg, Karl Malmqvist, rodgron.se, stefans konspirationer

Media: AB, Svd, Expressen 

Andra bloggar intressant om: ostlänken, järnväg, rödgröna, regeringen, politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s