Politik kan göra ont

Politik är en tuff bransch som ytterst handlar om förtroende på olika nivåer. En väldigt tydlig nivå är det förtroende som man kan ha eller inte ha från sina partikamrater. De flesta inser och förstår att det inte är en fråga om svart eller vitt utan om grader avspeglade i en ranking på en lista. Jag har full förståelse för att man blir mindre aktiv om man hamnat långt ner på en lista. I någon mening ska man ju det också som en följd av att de som står högre måste få utrymme att ta det ansvar som åtföljer det förtroende man givits.

Svårare att förstå är när man på grund av ett misslyckande i den interna positioneringen väljer att helt byta sida och gå med i ett annat parti. Det verkar vara detta som är fallet i Botkyrka där ett antal miljöpartister ”plötsligt” får en halleluja-upplevelse och hoppar av partiet. Precis när valrörelsen ska sätta igång på allvar.

Även alledeles bortsett det osannolika i att alla dessa miljöpartister simultant får andra värderingar över en natt, så bär inte ett uppbrott i en valrörelse tecknen av en genuin omsvängning ideologiskt. Det bär snarare hämdens signum. Att från besvikelsens avgrund vilja åstadkomma så mycket skada som möjligt. Givetvis också att se om gräset måhända just för mig är grönare på andra sidan ån…

Andra bloggar intressant om miljöpartiet, Botkyrka, interna strider

3 kommentarer

 1. HumanLabRat · augusti 5, 2010

  Avhopparna kanske fick betalt av Alliansen?

 2. joakimhorsing · augusti 5, 2010

  Utan att känna till allt för mycket om förhålladena i Botkyrka bedömer jag det som tämligen osannolikt….

  vänligen,
  joakim

 3. Populisten · augusti 5, 2010

  Vad jag läser i pressen verkar det vara ett ganska genuint missnöje, ingen av avhopparna verkar ställa upp för något annat parti utan tänker sig ”bara” kampanja för Alliansen. Men du har rätt i att timingen inte ger en bra smak i munnen, det verkar ju inte väldigt troligt att missnöjet kulminerat mitt i den politiska sommarstiltjen. Fast å andra sidan är sidbyten under mandatperioderna inte juste spel det heller; de där två moderaterna i Sundbyberg som blev sossar och därmed ändrade majoritetsförhållandena bort från valresultatet var ohederligare.

  Men naturligtvis måste syftet vara att ge negativ PR till den styrande majoriteten. Som borgerligt sinnad Botkyrkabo är det bara att tacka och ta emot! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s