Detta har Hillevi Engström gjort…

Hillevi Engström(M) blir ny talesperson i arbetsmarknadsfrågor och därmed om Alliansen vinner valet sannolikt ny arbetsmarknadsminister efter Littorins skandalomsusade avhopp. Det finns således anledning att tar reda på lite vad hon gjort, inte minst som riksdagsledamot. Hillevi har också varit och kommer att fortsätta vara talesperson för moderaterna i jämställdhets frågor.

Hillevi har varit ordförande i arbetsmarknadsutskottet i två år och har tidigare suttit i justitieutskottet, vilket märks tydligt i vad hon har valt att motioner om.

Förra året motionerade hon bland annat om:

 • Förändring av äktenskapsbalken så att inte arv och gåva per automatik ingår giftorättsgodset
 • Arvsrätt för kusiner
 • 100% ansvar för staten i skatteutjämningssystemet
 • Underlätta för kameraövervakning
 • Höja skadestånden till brottsoffer
 • Införande av delat barnbidrag

Hillevi Engström har för att komma från moderat håll bedrivit en progressiv jämställdhetspolitik, vilket har fått konservativa krafter att nästa vilja gå över till kristdemokraterna, se till exempel Motpol

I almedalen gick hon på tvärs mot den tidigare moderata politiken om a-kassans försäkringsmässighet. E24 ger följande citat från henne:

–Det är svårt att förklara varför till exempel en akademiker som är musiker har mycket högre avgift än andra akademiker. Och om något är svårt att förklara så att det blir förståeligt så finns det skäl att se över reglerna, säger hon.

Andra bloggar intressant om: moderaterna, Hillevi Engström

Annonser

3 kommentarer

 1. Magnus · augusti 13, 2010

  Riksdagsmotioner… alla avslås ju ändå. Då är det ju viktigare att Engström varit med och tagit fram grunderna för moderaternas nya politik – och att denna sedan omsatts i regeringspropositioner.

 2. joakimhorsing · augusti 13, 2010

  Det är naturligtvis sant, inte minst har hon väl spelat en roll för att moderaterna numer åtminstone har en jämställdhetspolitik

 3. Hans Engnell · augusti 14, 2010

  Det måste vara första gången någonsin jag har kallats för en ”konservativ kraft”… Sant är dock att jag har mycket lite till övers för radikalfeminister inom borgerligheten. Hillevi Engström skulle passa bättre inom valfritt vänsterparti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s