M satsar 3X mer på rika än på pensionärer

Såg först Mats Knutssons twitter om nya moderata skattelättnader för att sedan läsa på Svd att några sänkta skatter inte utlovades. Strövade då vidare till Moderaternas hemsida för att konstatera det självklara svaret:

Moderaterna föreslår ett jobbpaket för att påskynda återhämtningen i Sveriges ekonomi och möjliggöra en snabb sysselsättningstillväxt när konjunkturen vänder. Som ett steg i jobbpaketet föreslås en skattereform för arbete och trygghet. Förslagen är en reformambition och ska prövas mot de offentliga finanserna och möjligt reformutrymme efter 2011.(min fetstil).

Vilket blott säger det vi alltid vetat: Moderaterna gillar skattesänkningar!

Den eventuella skattereformen innehåller tre komponenter:

 1. Ett femte steg i  jobbskatteavdraget
 2. Höjd brytpunkt för den statliga inkomsskatten
 3. Sänkt skatt för pensionärer

Steg 2 estimerast till 15 miljarder och steg 3 till cirka 5 miljarder, vilket leder till slutsatsen att moderaterna vill satsa tre gånger så mycket på höginkomstagarna som på pensionärerna.

Media: Aftonbladet, Svt, DN, GP

Andra bloggar intressant om: pensionärer, moderaterna, politik, valet 2010

Annonser

4 kommentarer

 1. Christer · augusti 14, 2010

  Inte helt klart på vad du menar här, dåligt eller inte?

  1. Alliansen har satsat mer på pensionärerna de senaste fyra åren än vad de rödgröna har gjort de senaste 20 åren. Persson stal dessutom 200 miljarder av pensionärerna.

  2. Vi som betalar in mest och dessutom betalar in mer procentuellt än lågavlönade får tillbaka mer. Jaha, och vad är din poäng? Vi betalar mest procentuellt, utnyttjar systemet minst och jobbskatteavdraget ger oss procentuellt minst. Åter igen, vad är problemet? Man ska vara försiktig med att bita den hand som föder en.

 2. Henke · augusti 14, 2010

  Ja det är väl inget konstigt med att Modernaterna gillar skattesänkningar? Knappast några nyheter. Det går ju inte att förena valfrihet och frihet med förbud och gigantisk offentliga sektor. Eller hur?
  Det som är bra att är att de INTE kommer göra skattelättnader förrän det finns utrymme för det.

  Iom att lönerna ökat så pass mycket sedan den statliga inkomstskatten infördes så är det inte längre höginkomsttagarna som betalar statlig skatt, utan snarare medelinkomsttagarna. Självklart ska alltså nivån höjas så att de som tjänar allra mest återigen endast är de som betalas statlig inkomstskatt. För annars slutar det med att ALLA som arbetar, låg. medel och hög inkomsttagare betalar statlig skatt.

 3. Strutsman · augusti 14, 2010

  1 och 2 utgör tillsammans 15 miljarder. Inget annat. Din slutsats är alltså helt fel. Läs om, läs rätt.

  Och varför skulle inte höginkomsttagare få lite skattesänkningar också? Allt annat vore orimligt. Uppräkningen av brytpunkten för statlig skatt har helt enkelt släpat efter. Nu avskaffas den smygande skattehöjning som detta under många år innebar, men som kom så långsamt att ingen märkte den och pratade om den. Lite som när man kokar grodor.

  Glöm inte heller att ”höginkomsttagare” inte är lika med ”rik”.

 4. Ping: Men jobben då, hur blir det med jobben Reinfeldt? « Röda Berget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s