Bloggreaktioner på dagens SIFO

Det första man kan säga om bloggreaktionerna på dagens Sifo-undersökning är att de äro legio -många. I våras duggade mätningarna så tätt att man till slut bara ryckte på axlarna, men i sommar har vi varit svältfödda!

Martin Andreasson(FP) noterar försiktigt att FP ökar något, att C och KD verkar klara riksdagsspärren och att det ser illa ut för V och SD. Samtidigt som själva blockskillnaden ligger inom felmarginalen. Ett positivt utgångsläge i en jämn slutspurt konstaterar han. På samma tema Ågren

För en mer kosmisk bedömning kolla in bloggen Solstorm , avgörande här är hur snabbt rösterna räknas och om tekniken i tv-huset fungerar som det ska.

Pierre Ringborg konstaterar att S ökar och nu är det största partiet, men att detta sker på bekostnad av V:s tapp. Ringborg ser V som den svagaste länken och det bästa vore att koppla av vänsterpartier och satsa på en minoritetsregeringen S+MP.

Guero läser in en Rädda Alliansen-effekt i moderaternas tillbakagång och C/KD ökningen.

Brännberg poängterar soffliggarnas betydelse och skriver:

Det intressanta är att man publicerar att 14,1% av väljarkåren, dvs 800 000 personer, säger att de ska rösta blankt eller har ännu inte bestämt sig. Det är troligtvis dessa som helt avgör.

På samma tema: Lenefors, Abramsson, Högberg, Tronen, Altaret..

Han har i all fall humor...

Tokmoderaten tycker att det svider lite när M backar i opinionen men tröstar sig med att alliansen på slutraden tycks ha ett litet försprång.

Sundin håller tummarna för att FP står inför ett trendbrott.

Jinge pratar, i all fall indirekt, om soffliggarna och bristen på politiskt intresse. Idag är det bara slogans och utspel som gäller och en avsaknad av ideologisk diskussion. Skulle Palme ha kunna väckt de ointresserades slummer?

Edwardsson slår till skillnad från andra fast att alliansens ledning är stadig och de rödgrönas kräfgång är manifest och tydlig. Han noterar bland annat miljöpartiets tillbakagång och resonerar att MP nog peakade för tidigt.

Vi får väl se, historiskt har MP alltid peakat på valdagen…

På samma tema: Kent Persson(m)

Weiman pratar om desperation och smutskastning bland rödgröna bloggare utan att ge ett enda exempel eller länk till dylik blogg – det skulle man kunna kalla….smutskastning.

Alltid rött, alltid rätt oroas över utvecklingen i opinionen och tänker att det skett en fundamental förändring i folkdjupet. Han skriver:

Själv tror jag att egoismen och det kortsiktiga tänkandet har blivit betydligt viktigare än innan, även i betydligt fler människors medvetande.

En litet avvikande analys gör reflekterat.se som menar att slutet för Alliansen är nära.

Jonas Sjöstedt gör en ”partisekreteraranalys”, dvs bara nämna jsut de fakta som talar för ens egna sida. M brukar tappa stort i valspurten(visst men S ännu mer) etc.

Röda Berget menar att vi inte ska bry oss så mycket om opinionsmätningar utan fokusera på det politiska innehållet.

Att centerpartistiska bloggare väljer att peka på MP:s tillbakagång kommer ju inte som en överraskning. Mikael Andersson ser det som naturligt med tanke på MP:s ”medborgarfientliga politik”….hm säkert att ni vill bli tagna på allvar??

Mer bloggar: Mina Moderata Karameller, Böhlmark, Moberg

Media: Expressen, AB, GP, Svt

Andra bloggar intressant om: bloggar, opinionsundersökningar, Sifo,politik, valet 2010

Annonser

5 kommentarer

  1. Reflekterat · augusti 15, 2010

    Visst är det härligt att jag har egna slutsatser, det har faktiskt retat upp några stycken idag.

  2. Ping: Sifo: Alliansen leder, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna på gränsen « Martin Andreasson (FP)
  3. Ping: Sanningen om samhället – 2010-08-16 FM
  4. Ping: Jinge.se » Att lämna de Rödgröna?
  5. Ping: Jinge åsiktsregistrerar | Hyckleripolisens blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s