Kommentar till Maria W intervjun i Svd

Egentligen var det väl bara en riktigt stor nyhet för mig som framkom i Svd intervjun med Maria Wetterstrand – att Civilization V släpps i höst. Jag har spelat detta spel sedan första versionen kom i början av nittiotalet och periodvis har det varit rejätl vanebildande.

Nu så till några kommentarer rörande det politiska innehållet:

  • Jag delar Marias uppfattning rörande ”arbetslinjen”, det är inget bra ord och betyder i borgarnas mun att man ska straffa sjuka och arbetslösa. Även den positiva bemärkelsen blir naiv om den tillåts vara enögd. Vi behöver en politik för arbete och en vision om hur Sverige kan hävda sig internationellt, men vi måste samtidigt ha en vision om hur samhället kan rymma individer som av olika skäl inte kan arbeta och då menar jag inte blott de som är oförmögna att arbeta. Arbetsbrist kommer att bli ett växande ”problem” i framtiden och ett problem utan citationstecken om vi väljer att blunda…
  • Jag gillar skarpt att hon tycks ha fairtrade och

    Fotograf: Fredrik Hjerling

    näringslivsutveckling som prioriterade frågor, inte minst att hon kopplar samman dessa. En ursprungsmärkning är superviktig för möjliggöra upplysta konsumentval. En annan aspekt är att underlätta för offentliga aktörer att ta socialt ansvar i sina upphandlingar.

  • Angående SD -helt rätt, vi får aldrig vika en tum för intoleransens företrädare. Även om det inte gynnar SD som parti så gymmar det deras politik. Folkpartiets agerande i olika sammanhang är härvidlag bedrövligt.
  • När det gäller föräldrarförsäkringen har jag en litet annorlunda uppfattning, jag tycker den ska tudelas och gärna förlängas en smula. Relaterat här. Frågan om fler vårdnadshavare än två har jag inte tagit ställning till, men fördelen med dualitet är ju att barnen naturligt bildar fokus. Ett fokus som jag tycker de ska ha. Utvecklar gärna detta om någon skulle vilja.
  • Jag tycker fortfarande att MP har en naiv syn på friskolor och beklagar djupt att MP inte ser problemet med en fragmentiserad och segregerad skola. Maria har dessutom fel i att privata skolor ofta satsat ett stort kapital för att starta upp sin verksamhet. I praktik får man nästan alltid ta över både lokaler, inventarier och eleveunderlag till en spottstyver. Tibble gymnasium var ett talande exempel.

Bloggat: Elisabeth Thand Ringqvist som tycker det är viktigare att göra det lätt för svenska företag i det välmående Sverige än att möjligöra schyssta villkor för arbetarna i de ofta fattiga länderna där produkterna tillverkas.

Federley som förväxlar Marias uppriktighet med förändring i sakfrågan.

Andra bloggar intressant om: Maria Wetterstrand, Miljöpartiet, MP, Civilization

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s